15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechDragnea pledează pentru rezolvarea situației TVR. Care este punctul de vedere al...

Dragnea pledează pentru rezolvarea situației TVR. Care este punctul de vedere al social-democratului

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că trebuie găsită urgent o soluţie în privinţa situaţiei de la televiziunea publică, informează Mediafax.

“Nu am vorbit despre bugetul TVR, nu a fost în discuţie la BPN. S-au discutat problemele mari. În schimb, despre TVR, eu am mai spus, urgent trebuie să se realizeze o analiză şi să se ia o decizie în privinţa televiziunii publice, situaţia actuală nu mai poate continua”, a spus Dragnea.

Citește și: Conducerea Televiziunii Române a decis închiderea TVR News

El a menţionat că nu ştie care ar fi soluţia, pentru că specialiştii trebuie să o găsească şi a adăugat că, din punctul său de vedere, marea problemă la TVR nu este conducerea televiziunii. Decizia aparţine însă Parlamentului, a precizat el.

“Sunt specialişti, trebuie luată o decizie, legată de perpetuarea acestei situaţii, pentru că marea problemă acolo, nu cred că este conducerea, din punctul meu de vedere, poate să fie vinovată, poate nu. Dar discuţiile s-au dus în legătură cu cine să fie şeful TVR, poate să fie schimbat, poate nu. Este o decizie a Parlamentului, dar discuţiile trebuie duse până la capăt”, a adăugat Dragnea.

Întrebat dacă există posibilitatea unei amnistii fiscale pentru TVR, Dragnea a răspuns: “Nu ştiu să vă spun, dacă se adoptă o amnistie fiscală”.

Citește și: Popririle impuse ANAF bagă frica în angajații TVR

Peste 700 de angajaţi ai Societăţii Române de Televiziune (SRTv) solicită Parlamentului să ia urgent măsuri pentru salvarea TVR, să analizeze performanţele actualei structuri de conducere a Televiziunii Române şi să îi înlocuiască pe managerii care nu şi-au dovedit competenţa.

Aceşti angajaţi ai SRTv au transmis, luni, o scrisoare către cele două Camere ale Parlamentului, în care le solicită senatorilor şi deputaţilor să analizeze de urgenţă situaţia Televiziunii Române.

Scrisoarea este semnată de Dragoş Bocanaciu, preşedintele Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor TV din TVR (SPUSTV), sindicatul reprezentativ din SRTv. Documentul are ataşate tabele cu semnăturile a peste 700 de salariaţi ai Televiziunii Române, între care se numără atât membri de sindicat, cât şi angajaţi care nu sunt membri ai sindicatului.

În această scrisoare, angajaţii Televiziunii Române solicită senatorilor şi deputaţilor să ia de urgenţă măsuri care să salveze această instituţie strategică a statului român.

Cele mai citite

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...
Ultima oră
Pe aceeași temă