11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechElena Udrea, despre candidatura sa la alegerile parlamentare din 11 decembrie: ...

Elena Udrea, despre candidatura sa la alegerile parlamentare din 11 decembrie: Ca să protejez partidul şi pe fostul preşedinte Traian Băsescu, am ales să merg independentă

Elena Udrea a vorbit, într-un inteviu acordat News.ro, despre decizia sa de a candida ca independent la alegerile parlamentare din 11 decembrie, cât și despre relația cu PMP și cu președintele partidului, Traian Băsescu.

Ea a explicat că decizia sa este unică, dar că a luat-o pentru că nu a dorit să afecteze în vreun fel Partidul Mișcarea Populară. 

„Independent, pentru că nu am vrut să afectez în vreun fel Partidul Mişcarea Populară, un partid la construirea căruia am pus umărul, un partid cu care am avut rezultate bune, atât la europarlamentare, unde am trimis doi europarlamentari la Bruxelles, cât şi la pezienţiale, unde am luat 500.000 de voturi. Dar prezenţa mea pe lista acestui partid, în contextul dat, în care eu am avut, în ultimii doi ani, conflictul meu cu statul de drept şi sistemul şi dosarele acestea în care încontinuu sunt acuzată, ar fi făcut ca atacurile la adresa partidului şi la adesa preşedintelui Traian Băsescu să fie făcute prin prisma mea, să fiu ţinta unor atacuri care ar fi afectat şi partidul. Prin urmare, ca să protejez partidul şi pe fostul preşedinte Traian Băsescu, am ales să merg independentă”, a declarat Elena Udrea.

Întrebată dacă regretă că nu se află pe listele PMP, Elena Udrea a răspuns că își asumă decizia, iar candidatura independentă reprezintă „o mare provocare”.

Totodată, ea a afirmat că se așteaptă să câștige voturi de la votanții PMP și al lui Traian Băsescu.

„Deci, eu cred că voi lua voturi de la votanţii PMP, votanţii lui Traian Băsescu care pot vota Traian Băsescu la Senat şi Elena Udrea la Camera Deputaţilor, cred că vor fi voturi de la PDL-işti, pentru că astăzi nu mai au cu cine vota, în PNL nimeni din fostul PDL nu mai este în conducerea partidului şi nu mai reprezintă ceva pentru noul PNL şi atunci cred că unii vor vota cu mine şi sigur, dintr-un electorat pe care eu îl identific ca avându-l eu şi fiind mai puţin poltic, un electorat cu mai puţină apetenţă pentru politic, dar care are o simpatie pentru mine. Deci de aici identific că aş lua voturi”, a mai spus Elena Udrea.

Întrebată dacă se va afilia formațiunii lui Traian Băsescu, Elena Udrea a afirmat că va vota pentru un Guvern condus de șeful PMP.

„Sigur, voi vota cu PMP şi cu Traian Băsescu şi dorinţa mea cea mare este să votez un guvern cu Traian Băsescu prim-ministru. Sigur, voi susţine proiectele fostului preşedinte şi ale PMP, sigur, toate proiectele care sunt în acord cu ceea ce doresc eu să se întâmple în Parlament în perioada următoare, despre ce ar trebui să facă noul Parlament. Deci, din acest punct de vedere evident că vom funcţiona împreună. Mă aştept de la Parlamentul viitor să fie unul mult mai eficient decât cel de acum, mult mai curajos, unul mai responsabil, mai conştient de importanţa pe care o are, totuşi e Legislativul acestei ţări. Parlamentarii sunt cei de la care cetăţenii aşteaptă să găsească soluţii pe care să le integreze în nişte legi pe diverse probleme pe care ţara le are – economice, sociale, de securitate. Ce s-a întâmplat cu Parlamentul acesta cred eu că a fost apogeul laşităţii şi poate nu neapărat al incompetenţei, pentru că totuşi sunt oameni acolo care sunt sificient de bine pregătiţi, însă modul în care funcţionaeză partidele, şi anume dacă liderul zice ceva, toată lumea ascultă fără să treacă prin filtrul propriei analize”, a mai precizat Udrea.

În plus, Elena Udrea a mai afirmat, pentru News.ro, că sunt anumite persoane care au încercat să-l trimită pe Traian Băsescu „acasă, să aibă grijă de nepoței”, iar pe ea „s-o scoată cu totul din joc”.

„Ulterior, în 2014, mi-am dat seama de unde venea această dorinţă ca Elenea Udrea să dispară, tocmai pentru că s-a dorit foarte mult ca PMP să nu existe pentru că nu se dorea un partid la care Traian Băsescu să se întoarcă. Nu se dorea ca Traian Băsescu să mai rămână pe scena politică pentru că ideea a fost: <<ai fost 10 ani? Ok, acum preluăm noi puterea>>”, a mai explicat ea.

 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă