9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăTechEuroparlamentarul Cătălin Ivan: Ponta şi Dragnea nu pot conduce un partid de...

Europarlamentarul Cătălin Ivan: Ponta şi Dragnea nu pot conduce un partid de care le este frică

Victor Ponta și Liviu Dragnea nu pot conduce un partid de care le este frică, a precizat eurparlamentarul Cătălin Ivan, care a dăugat că Ponta e mai rău ca Geoană, pentru că Geoană i-a acceptat lui Ponta candidatura la şefia PSD în 2010, pe când Ponta “omoară concurenţa în partid”, potrivit Mediafax.

“Celor doi le este frică, pentru că nimeni nu înţelege de ce blochezi oamenii să candideze la şefia partidului. Mi-am anunţat candidatura la preşedinţia PSD, dar am răbdare. La doar 36 de ani sunt atât de răbdător, cât nu-şi închipuie ei”, a spus Ivan.

Eurparlamentarul a afirmat că Victor Ponta este mai rău ca Mircea Geoană, pentru că în anul 2010, Geoană a acceptat candidatura lui Ponta la congres.

“Vedem acum că Ponta îşi omoară concurenţa şi respinge ideea de dezbatere în partid”, a declarat Cătălin Ivan.

Citește și: SCANDALOS. Penalii de la butoanele Parlamentului

El a mai afirmat că organizarea Consiliului Naţional PSD în 20-21 martie “este aşa, doar să păcălim oamenii”.

“Salut organizarea Consiliului Naţional, dar amintesc că pe 20-21 martie trebuia să fie congres la PSD, aşa anunţase Ponta în decembrie. Forma în care se întâmplă acest Consiliu Naţional este anapoda. Oricum va fi un congres în două-trei luni, care va alege un nou Consiliu Naţional. Se fac acum alegeri pentru conducerea Consiliului Naţional pentru o scurtă perioadă de timp, dar îl facem să păcălim oamenii. Dăm impresia că avem o competiţie în partid, dar nu pentru funcţiile care trebuie. Sper ca la Consiliul Naţional să se anunţe şi data congresului. Sunt convins că vom avea congres în PSD anul ăsta”, a spus Ivan.

Europarlamentarul consideră că, potrivit afirmaţiilor lui Victor Ponta privind situaţia membrilor PSD anchetaţi, ministrul Finanţelor Darius Vâlcov şi ministrul Dezvoltării Liviu Dragnea ar trebui să plece din guvern.

“Aşa spunea Ponta, că orice membru care este urmărit penal, pleacă din guvern. Cer public demisia atât lui Vâlcov, cât şi lui Dragnea. În cazul lui Dragnea, el trebuie să plece şi din guvern, dar şi din funcţia de preşedinte executiv PSD. Nu poţi fi urmărit penal şi să fii acuzat de şpăgi luate în cimitir şi să rămâi în funcţie, trebuie să faci un pas în spate. Şi Dragnea e urmărit penal într-un dosar sensibil, trebuia să-şi fi dat de mult timp demisia”, a declarat Cătălin Ivan.

Citește și: INTERCEPTĂRI. “Pulifricii” ministrului Finanțelor, Darius Vâlcov, cărau banii cu mașina la casele de schimb valutar. Mita totală: 2.000.000 euro

Europarlamentarul Cătălin Ivan a organizat, duminică, o conferinţă de presă în comuna Dobrovăţ, judeţul Iaşi, el susţinând că transferul său de la PSD sector 1 la PSD Dobrovăţ s-a făcut cu respectarea statutului.

Ivan a precizat că decizia de sâmbătă a BPJ al PSD Iaşi privind invalidarea transferului său se datorează presiunilor pe care Ponta şi Dragnea le-ar fi făcut la adresa şefului judeţean al PSD Iaşi, Gheorghe Nichita.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă