8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăTechEuroparlamentarul PSD Cătălin Ivan, în dialog cu Sabin Orcan: Nu m-a câștigat...

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan, în dialog cu Sabin Orcan: Nu m-a câștigat nimeni la Loto, sunt membru de partid în continuare. La următorul congres, Liviu Dragnea va avea o surpriză

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a declarat, în emisiunea X-Press, moderată de directorul editorial al ziarului România Liberă, că este în continuare membru al formațiunii și că Liviu Dragnea nu l-a câștigat la Loto.

Legat de constroversata Ordonanță 13, europarlamentarul Cătălin Ivan a precizat că nimeni din partid nu știa că se va încerca o astfel de schimbare a legii, nici măcar persoane importante din partid. De asemenea, el a mai spus că rămâne în continuare membru al partidului social-democraților, chiar dacă Liviu Dragnea a precizat că l-a exclus din formațiune.

“Nu m-a câștigat la Loto, sunt membru de partid în continuare… La următorul congres, Liviu Dragnea va avea o surpriză”, a precizat europarlamentarul Cătălin Ivan.

Silviu Sergiu, senior editor la România Liberă, prezent în emisiune, a remarcat că, din cauza numărului mic de demisii din PSD, oamenii ar putea să se obișnuiască cu “acest lucru, ca nimeni să nu plătească”.

“PSD a câștigat alegerile cu un scor foarte mare, dar în contextul unei absențe maricele la vot. Cu toate astea, social-democrații și-au bătut joc de acest scor, în ultimele 2 luni. Nu au fost prea multe demisii în PSD. S-ar putea ca oamenii să se obișnuiască cu acest lucru, ca nimeni să nu plătească”, a explicat Silviu Sergiu.

Europarlamentarul Cătălin Ivan a fost întrebat de moderatorul emisiunii, Sabin Orcan, dacă cei din interiorul partidului se așteptau la această ordonanță, el negând acest lucru.

“Nimeni din partid, nici măcar liderii importanți ai PSD-ului, nu a știut despre această ordonanță. Când a venit Iohannis și vorbea despre elefanți, nu știam despre ce vorbește. Comunicarea a fost dezastruoasă, nimeni nu știa nimic. Felul în care a fost făcută, pe ascuns, a produs o problemă mare și în partid, și înafara partidului. Dacă se explica și se discuta, nu se ajungea la aceste proteste. Eu cred că modificările ar fi trebuit făcute în Parlament, această procedură nu este inventată de PSD. Ea a fost folosită și de către domnul Dacian Cioloș”, a mai spus Cătălin Ivan.

Recent, în PSD a apărut un nou scandal, între Cătălin Ivan și liderul partidului, Liviu Dragnea. În vreme ce șeful PSD a declarat că europarlamentarul nu mai este membru al formațiunii de mai bine de doi ani, politicianul a publicat pe contul său de Facebook o fotografie cu buletinul de vot pe care a votat împotriva lui Liviu Dragnea la Congresul PSD din toamna anului 2015, pentru a demonstra că, în perioada aceea cel puțin, era membru al partidului.

 

Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă