19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechEuroparlamentarul Sorin Moisă, vehiculat ca varianta PSD pentru funcţia de premier, respinge...

Europarlamentarul Sorin Moisă, vehiculat ca varianta PSD pentru funcţia de premier, respinge nominalizarea. Ce motive invocă

Europarlamentarul Sorin Moisă a dezminţit miercuri zvonurile privind o posibilă nominalizare a lui, din partea PSD, pentru funcția de premier, informează Mediafax.

Sorin Moisă susține că nu a existat nicio discuţie în acest sens şi nici nu îşi doreşte postul pentru că alegerea de prim-ministru a unui partid trebuie să fie rezonabil cunoscută membrilor săi.

”O astfel de discuţie, cu mine, nu a avut loc. Dar şi dacă o astfel de propunere ar fi făcută, aş refuza-o. Şi vreau să va explic de ce. Sunt un democrat convins, cu ceva lecturi în materie şi cu o destul de lungă experienţă profesională măcar în a observa politica românească şi, evident, europeană. Alegerea pentru prim-ministru a unui partid trebuie să fie o persoană în mod rezonabil cunoscută atât de partidul însuşi, cât şi de opinia publică. Altfel, procesul democratic este vidat de substanţa lui cea mai preţioasă: alegerea asumată, investiţia cu încredere. Adevărul este că eu sunt de doar doi ani şi jumătate în PSD, şi sunt încă un cvasi-necunoscut în partid. Vină, dacă putem vorbi de aşa ceva, îmi aparţine: PSD mi-a lăsat cale liberă şi m-a sprijinit în absolut tot ce am vrut să fac, iar eu m-am concentrat aproape exclusiv pe muncă la Bruxelles. Toate acestea au consecinţe în planul legitimităţii şi autorităţii”, a explicat el pe Facebook.

El a mai sublniat că alegerea sa ”ar fi vecină cu tehnocraţia, cu toate problemele ei de legitimitate democratică: cineva cu greutate politică proprie mică, dar venit pe baza presupuselor calităţi profesionale şi bunei imagini internaţionale”.

Moisă argumentează că a fost un tandem la Bruxelles cu Dacian Cioloş, proaspăt asumat de PNL, iar ”lumea ar putea să creadă că, indiferent de votul democratic, rezultatul alegerilor e cumva pre-determinat: o numire din acelaşi cerc restrâns susţinut ‘din afară’”.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...
Ultima oră
Pe aceeași temă