13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialEXCLUSIV. Cum a ajuns Bahaian "VIP": dadea petreceri deocheate pentru generali de...

EXCLUSIV. Cum a ajuns Bahaian “VIP”: dadea petreceri deocheate pentru generali de Securitate

» Sergiu Bahaian a fost copilul de suflet al generalului de Securitate Traian Duica, in casa caruia se tineau petreceri deocheate pana in urma cu circa trei ani, cand acesta a decedat "dupa o bataie crunta", sustin surse extrajudiciare. La aceste
petreceri veneau multi rezervisti ai Militiei si Securitatii, politicieni, avocati, artisti, dupa cum mai spun sursele noastre.

Un laptop, trei memory-stickuri si un aparat foto Nikon ar fi disparut din locuinta lui Sergiu Bahaian in ziua de 16 ianuarie 2010, dupa ce acesta a fost retinut de politie. "Obiectele nu apar in procesul-verbal de perchezitie, in schimb o parte dintre imagini au aparut intr-un tabloid. Acum, procurorul spune ca laptopul a ajuns pe biroul sau, dar nu ne-a spus cum si cine a furat obiectele", sustine avocatul Alexandru Pantea, aparatorul lui Bahaian. Pe aceste "obiecte" ar fi stocate imagini din "partide fierbinti" cu personaje cunoscute in spatiul public, sustin surse extrajudiciare. Probabil aceste imagini urmau a fi folosite ca santaj pentru a temporiza arestarea, mai spun sursele. Aceste informatii ar clarifica, practic, imprejurarile in care, in ultimii sapte ani, Bahaian a scapat mereu de arestarea preventiva, desi era retinut de agentii de politie.

Potrivit surselor noastre, Sergiu Bahaian ar fi intrat in lumea selecta a celor protejati prin generalul de Securitate Traian Duica. De asemenea, tot cu ajutorul lui Duica, Bahaian ar fi pus in functiune jocul piramidal "Sabina Product", iar cu banii adunati la acest joc – peste 15 milioane dolari – i-a facut castigatori sau i-a sponsorizat pe multi politisti, procurori, judecatori, politicieni, artisti.  
Avocatul lui Bahaian, ne-a confirmat relatia speciala dintre clientul sau si generalul Duica. "Eu am fost in casa lui Duica prin 2005-2006, dus chiar de catre Sergiu Bahaian, pe care il aparam inca de atunci in dosare penale. Erau acolo mai multi generali, printre care si generalul Ion Suceava (fost sef in Ministerul de Interne, acuzat in presa de violente si sprijinirea unor interlopi – n.n.). Generalul Duica mi-a spus ca Sergiu este ca un copil de suflet pentru el.

Am vazut si fete frumoase si tinere pe acolo. Sergiu Bahaian mi-a spus atunci ca lui ii plac jocurile erotice in grup, e optiunea lui, pe care i-o respect, mai ales ca nu era vorba de incalcarea legii", ne-a declarat avocatul Pantea.

Acuzat pentru doua crime
Sergiu Bahaian, fostul patron al jocului piramidal "Sabina Product", arestat la Slobozia pentru multiple inselaciuni, a fost acuzat ieri de procurorii DIICOT Constanta, fiind suspectat ca ar fi ordonat uciderea a doi dintre fostii parteneri de afaceri. Crimele au fost savarsite de Valentin slepac si Adrian Grigoras, care si-ar fi recunoscut faptele. Declaratiile autorilor omorurilor ar fi fost confirmate si de Ion Bojin, un alt membru al grupului de criminalitate condus de Bahaian. Victimele executate la ordinul lui Bahaian ar fi fost Ionel Ulezu si Petrica Captalan. Potrivit anchetatorilor, Ulezu ar fi fost ingropat de viu in anul 2008, dupa ce fusese sedat si imbatat. Peste cadavru – descoperit intr-o curte din localitatea Magura (judetul Constanta) – autorii crimei au turnat o placa de beton, iar deasupra au construit un WC. Tot in 2008, Captalan Petrica a avut aceeasi soarta: a fost lovit in cap cu o bata si ingropat imediat, deasupra cadavrului fiind turnata o placa de beton, care a fost apoi acoperita cu pamant.

 

In timpul anchetei, Bahaian a negat faptele, sustinand ca e vorba de o razbunare a fostului sau partener Valentin slepac, cu care nu s-ar fi inteles la bani, sustine avocatul Pantea. Tot ieri, Bahaian a dat declaratii intr-un dosar in care este acuzat ca a cumparat cu file cec fara acoperire un utilaj greu in valoare de 500.000 euro. Utilajul a fost recuperat. Alaturi de Bahaian, in acest dosar economic a fost audiat si partenerul sau de afaceri Eduard Marculescu. In cursul zilei de azi procurorii vor hotari daca vor cere arestarea preventiva a lui Bahaian in dosarul crimelor la comanda.  
Potrivit avocatului Alexandru Pantea, aparatorul lui Bahaian, anchetatorii nu ar avea probe directe care sa-l inculpe pe clientul sau pentru instigare la crima. "Procurorul Ardelean ne-a aratat doar declaratia lui slepac, care a dat vina pe Bahaian ca sa scape mai ieftin. Bahaian sustine ca e vorba de o razbunare pusa la cale de slepac", ne-a declarat avocatul Pantea. Surse judiciare sustin insa contrariul. "Exista suficiente probe, printre care si interceptari, care il leaga pe Bahaian de aceste crime", spun sursele noastre.

Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă