9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechFlorin Iordache, despre Liviu Dragnea: Nu ar trebui să candideze la şefia...

Florin Iordache, despre Liviu Dragnea: Nu ar trebui să candideze la şefia PSD

Florin Iordache, deputat social-democrat, este de părere că actualul coordonator politic al PSD, Liviu Dragnea, nu ar trebui să candideze la şefia partidului din cauza condamnării, în primă instanţă, pe care o are în Dosarul Referendumului. Iordache a declarat, la RFI, că PSD nu este într-o situaţie fericită, dar un congres ar trebui să aibă loc la termen, în 2017, el precizând că atacurile lansate prin intermediul presei nu fac altceva decât să prejudicieze partidul.

E opţiunea dumnealui, nu şi-a exprimat-o (…). Dar atâta timp cât Victor Ponta a spus dacă am o anumită problemă în justiţie, ar fi bine să fac un pas în spate, personal cred că şi Liviu Dragnea, atâta timp cât deocamdată are o soluţie care nu e definitivă, dar are o hotărâre a instanţei, unde a fost condamnat, cred că deocamdată nu ar fi bine să candideze“, şi-a argumentat Florin Iordache punctul de vedere la Radio RFI.

Referitor la solicitarea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, de organizare a unui congres extraordinar pentru desemnarea unui nou lider al formaţiunii, în contextul crizei generate de inculparea premierului Victor Ponta, Iordache s-a declarat surprins. Congresul îl va stabili Comitetul Executiv. Am rămas surprins că domnul Zgonea la ultimul Birou Permanent la care am participat şi eu şi a participat şi el nu a avut o reacţie atât de critică şi (nu a spus) că ar trebui un Congres extraordinar şi că lucrurile stau atât de rău, cum apare în acest interviu. Părerea mea e că lucrurile pe care le avem de spus ar trebui să le spunem la nivel de partid şi dacă avem ceva de rezolvat, oricum la partid le rezolvăm, nu le rezolvăm în presă. Din punctul meu de vedere, situaţia nu-i atât de gravă cum pare sau cum încearcă anumiţi comentatori să o prezinte“, a mai comentat social-democratul.

Întrebat dacă premierul ar trebui să revină asupra deciziei de a se retrage din fruntea PSD, el a precizat că aceasta ar fi o eroare: “Victor Ponta, dacă-şi rezolvă problemele şi are o hotărâre definitivă, fără îndoială va avea posibilitatea să aleagă dacă candidează sau nu. A face acum un pas să revină la decizia pe care a luat-o ar fi o greşeală“, mai notează Mediafax.

 

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă