17.3 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăTechFosta deputată PSD Aurelia Cristea: Sper ca foștii mei colegi să aleagă...

Fosta deputată PSD Aurelia Cristea: Sper ca foștii mei colegi să aleagă cetățenii pe care-i reprezintă și nu pe Dragnea. Sunt suficienți oameni capabili in PSD să conducă partidul și care au credibilitate

Fosta membră a Partidului Social Democrat, Aurelia Cristea, le transmite foştilor colegi, pe pagina sa de Facebook, că trebuie ”să aleagă cetăţenii pe care-i reprezintă şi nu pe Liviu Dragnea”, arătând că sunt suficienţi oameni capabili care să conducă partidul.

Ura, învrăjbirea și jignirile dintre noi trebuie să fie înlocuite cu dialogul și respectul pentru argumente și pentru opinia fiecăruia.  Doar daca dialogăm și ne ascultăm opiniile și argumentele putem ajunge la o soluție de tip câștig-câștig. Cum văd eu lucrurile: 

1. Abrogarea ordonanței urgent. Ne prăbușim economic și asta afectează fiecare cetățean. 

2. Dragnea&company( cei care au pus la cale OUG si au proliferat in spațiul public amenințări cu o contramanifestație PSD) trebuie să plece. Nu mai reprezintă nici o garanție de încredere nici pentru cetățeni și cu atât mai puțin pentru partenerii externi. Contractul social a fost rupt!

Sper ca foștii mei colegi să aleagă cetățenii pe care-i reprezintă și nu pe Dragnea. Sunt suficienți oameni capabili in PSD să conducă partidul și care au credibilitate! 

3. PSD trebuie să guverneze cu o echipă guvernamentală capabilă să ofere garanția că cetățeanul este respectat. 

4. Tuturor celor care manifestați în stradă vă transmit tot respectul și aprecierea mea. România noastră acum se naște. 

Dar vă rog ceva, nu mai catalogați psd-iști ca “ciuma roșie”, chemați-i alături de voi, să vă vadă, vorbiți cu ei, explicați-le ce doriți, că respectați votul, dar vreți corectitudine și respect. Vreți ca nimeni dintre cei care ajung intr-o functie publica să nu fure din banii publici plătiți de fiecare dintre noi, inclusiv de membrul de partid, să nu abuzeze de funcția pe care o are și să fie responsabil. Veți descoperi că aveți aspirații comune. Sunt vecinii, prietenii sau rudele voastre, fac parte dintr-o organizație și ei cred că li se fură acum un drept prin aceste proteste, acela pe care l-au câștigat prin vot”, scrie Aurelia Cristea.

Totodată, fosta membră PSD condamnă modul în care liderul partidului sacrifică “munca şi buna credinţă a mai multor oameni din formaţiunea politică pe care o conduce”.

“Și o întrebare care nu-mi dă pace: De ce sacrifică Liviu Dragnea toată munca și buna credința a multor oameni din PSD? Și imaginea României. 
Toate modificările la Codul Penal puteau să fie dezbătute in Parlament, cu așa o majoritate nu cred să fi avut probleme în adoptare. Ce interes mai mare are dincolo de interesul personal?”, conchide Cristea.


Citeşte şi: Aurelia Cristea a demisionat din PSD: Eu nu pot acorda girul meu unui grup infracțional aflat vremelnic în fruntea PSD

Fostul ministru pentru Dialog Social din cabinetul Ponta, Aurelia Cristea, și-a dat demisia din PSD. Ea a făcut acest lucru în semn de protest față de ordonanța de modificare a Codului Penal, adoptată de Guvernul Grindeanu. 


Aurelia Cristea a declarat că ”am făcut un pas în lateral pe care eu îl consider moral necesar, oferind altcuiva posibilitatea de a prelua Președinția Organizației PSD Cluj-Napoca. Rămân membră PSD, rămân o colegă fidelă stângii și o luptătoare pentru cauzele pe care le consider merituoase, atât în plan local, cât și în plan central”.

Fosta deputată a mai precizat că decizia de a candida a fost asumată pentru a asigura înnoirea PSD Cluj-Napoca. ”Mandatul meu în Parlamentul României, la fel ca al multora dintre colegii mei, a început și se desfășoară într-o perioadă de profundă neîncredere la nivelul societății în ansamblul ei – neîncredere în clasa politică, neîncrederea reciprocă, neîncrederea în viitorul copiilor fiecăruia dintre noi. De aceea, sarcina noastră, a fiecăruia din membrii Parlamentului, este cu atât mai dificil de realizat. Însă, în acest context pe care trebuie să îl înțelegem cu maturitate, se pune mai mult ca oricând problema responsabilității noastre, individuale, pentru binele colectiv. Pentru că scopul nostru nu este acela de a «face curățenie», ci acela de a construi fundația viitorului. Este o misiune riscantă, pentru că, dacă la această fundație se pun cărămizi de proastă calitate sau șubrede, există o mare probabilitate ca acea construcție să nu reziste.

Cu aceste elemente în gând, din toamna anului trecut m-am angajat la un proiect de înnoire a PSD Cluj-Napoca. Credința mea este că nu putem reuși pe termen lung fără un proiect structural de înnoire a partidului. Provocarea PSD-ului, ca și a mediului politic în general, este una structurală, de asumare a unei identități clare, moderne, europene și de atragere a unor oameni valoroși, oameni care au dovedit civism și care să își asume o identitate politică autentică.

Am văzut candidatura la Primărie, înainte de toate, ca un pas înscris într-un proiect pe termen lung de înnoire a partidului, de asumare a unei ­abordări proaspete, de deschidere socială. Pentru mine și echipa pe care am ales-o lupta nu a fost pentru o primărie, ci pentru inimile oamenilor. Provocarea nu e un mandat de patru ani, ci o relație durabilă cu electoratul, căruia trebuie să îi oferi repere valorice stabile, clare, valide”, a spus Aurelia Cristea.

 

 

 

Cele mai citite

România asigură peste 20% din consumul din UE la carnea de oaie

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a afirmat, duminică, că România asigură peste 20% din consumul din Uniunea Europeană la carnea de oaie. "Mă bucur că particip...

Donald Tusk vrea să consolideze granița Poloniei cu Belarusul

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a declarat, astăzi, că Varșovia începe lucrările pentru consolidarea întregii granițe estice, deoarece țara se confruntă cu ceea ce el...

Ciolacu face un spital nou la Constanța dacă localnicii aleg un președinte de CJ din PSD

Premierul Marcel Ciolacu le promite locuitorilor din Constanța că statul va construi în zonă un spital județean nou, dar le atrage atenția că trebuie...
Ultima oră
Pe aceeași temă