20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăTechFostul ministru al Culturii Vlad Alexandrescu va candida la alegerile parlamentare pe...

Fostul ministru al Culturii Vlad Alexandrescu va candida la alegerile parlamentare pe listele USR

Fostul ministru al Culturii Vlad Alexandrescu va candida la alegerile parlamentare din 11 decembrie pe listele Uniunii Salvați Bucureștiul (USR), a anunțat, miercuri, președintele formațiunii, Nicușor Dan, potrivit Agerpres.

„Sunt onorat să anunț faptul că Vlad Alexandrescu s-a înscris în USR și va candida pe listele partidului”, a precizat liderul USR, într-o conferință de presă.

Alexandrescu a spus că a decis să facă acest pas după o colaborare cu USR. El a susținut că are foarte multe idei de reformă din timpul mandatului său la Cultură și dorește să le pună în practică.

În 20 septembrie, președintele USR a precizat că, în ultimele zile de depunere a listelor pentru alegerile parlamentare va anunța numele candidaților. Totodată, Nicușor Dan a prcizat că poartă discuții cu „cinci, şase” membri ai Guvernului, cu privire la o eventuală candidatură a acestora din partea USR.

„Am nominalizat trei persoane care se încadrează în tipul de oameni pe care îi aşteptăm la USR şi care se potrivesc cu ce aşteptăm noi la USR. I-am nominalizat pe domnul Ghinea, pe domnul Voiculescu şi pe Dacian Cioloş însuşi. Menţin asta. Cu cine vorbim, evident, n-o să vă spun. Pentru că nu e corect faţă de cei cu care vorbim”, a declarat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă.

Vlad Alexandrescu a deținut portofoliul Culturii pentru câteva luni în Guvernul condus de Dacian Cioloș.

Cele mai citite

Cluj: Spălare de bani și trafic de droguri. Procurorii DIICOT au reținut 12 persoane

Procurorii DIICOT au reținut 12 persoane în urma unei investigații referitoare la constituirea unui grup infracțional specializat în trafic de droguri și spălare de...

Încă o ediție a Eurovision cu scandal. Reprezentantul Olandei a fost exclus

Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision de sâmbătă, după o plângere a unui membru al echipei de producţie, au...

Trei oameni au murit și alți opt sunt răniți după un atac ucrainean asupra orașului Donețk

Cel puţin trei persoane au fost ucise şi alte opt au fost rănite sâmbătă într-o lovitură ucraineană asupra unui restaurant din oraşul Doneţk, ocupat...
Ultima oră
Pe aceeași temă