9.9 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăTechFostul vicepreşedinte ALDE, Cătălin Beciu, care a jignit protestatarii prin cuvinte greu...

Fostul vicepreşedinte ALDE, Cătălin Beciu, care a jignit protestatarii prin cuvinte greu de reprodus, şi-a anunţat demisia din ALDE

Viceperşedintele ALDE Cătălin Beciu, care s-a autosuspendat din funcţie, după ce a criticat, pe pagina sa de socializare, protestele din ultima perioadă, şi-a dat demisia din partid.

“Încă ceva… Ca să nu mai fie discuții, până la protest îmi voi depune demisia din partid. Adică, acum. Precizari:

– anuntarea demisiei nu inseamna o delimitare de actiunile de pana acum ale partidului, ci reprezintă strict dorința mea de a protesta activ, în stradă, împotriva abuzurilor;
– Biroul National va discuta această situație, moment în care ne vom lămuri cu privire la ceea ce crede forul de conducere al ALDE despre felul în care aleg să acționez.
Atât.
Aş mai spune doar că nu mă simt singur, considerând numărul mare de colegi care m-au sunat cerându-mi să-mi reanalizez intenția.
Nu mă aşteptam.
Le mulțumesc pentru sprijin.”, a scris Beciu, luni, pe pagina sa de Facebook.

Comisia de fuziune a ALDE a hotărât să propună Delegației Permanente Naționale excluderea lui Cătălin Beciu, ca urmare a “declarațiilor politice grave care au afectat imaginea partidului”, se arată într-un comunicat al ALDE remis redacţiei RL.

”Comisia de fuziune a ALDE, cel mai înalt for de conducere al partidului Alianța Liberalilor și Democraților, a hotărât, conform statutului, să propună Delegației Permanente Naționale excluderea domnului Cătălin Beciu, ca urmare a declarațiilor politice grave care au afectat imaginea partidului și care se îndepărtează de principiile liberale, democratice și de respect în ceea ce privește drepturile fundamentale ale cetățenilor, cu referire specială la libertatea de exprimare”, precizează sursa citată.


Citeşte şi: FOTO: Vicepreședintele ALDE, atitudine revoltătoare la adresa oamenilor care au participat la protestele împotriva Legii grațierii: Manifestaţie nazistă, nişte cretini. Animalelor, mi-e scârbă!

Vicepreşedintele ALDE Cătălin Beciu a calificat persoanele care au participat, miercuri seara, la protestele împotriva proiectului grațierii drept „animale care îi provoacă scârbă”. Într-o serie de mesaje postate pe pagina sa de Facebook, el a descris protestul ca fiind „o manifestație nazistă” și a lansat numeroase injurii la adresa celor care l-au criticat pentru atitudinea sa.


Citeşte şi: Cătălin Beciu, politicianul care a jignit protestatarii faţă de OUG privind justiţia, s-a autosuspendat din funcţia de vicepreşedinte ALDE. Vestea a fost transmisă pe Facebook

Vicepreşedintele ALDE, Cătălin Beciu, a anunţat vineri, pe Facebook, că s-a autosuspendat din funcţie, după ce a calificat persoanele care au participat, miercuri seara, la protestele împotriva proiectului grațierii drept „animale care îi provoacă scârbă”. Într-o serie de mesaje postate pe pagina sa de Facebook, el a descris protestul ca fiind „o manifestație nazistă” și a lansat numeroase injurii la adresa celor care l-au criticat pentru atitudinea sa.


Citeşte şi: Din beciurile gândirii lui Cătălin Beciu: Cum e cu “nazismul” demonstranților români | OPINIE DW

Jurnalistul DW Petre M. Iancu a făcut o analiză pertinentă a situației din România, în contextul internațional care debutează cu momentul preluării funcției de către noul președinte american, Donald Trump.

 

 

 

 

Cele mai citite

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...
Ultima oră
Pe aceeași temă