11.1 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăTechGabriel Oprea: UNPR continuă negocierile cu PSD

Gabriel Oprea: UNPR continuă negocierile cu PSD

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, joi, că nu s-a luat încă o decizie cu privire la formula în care formaţiunea sa va candida la alegerile din 2016, dar continuă consultările cu PSD, informează Mediafax.

UNPR este pregătită pentru oricare variantă, întrucât în partid există două “curente” de opinie.

Gabriel Oprea a precizat că nu a fost încă luată o decizie în privinţa candidaturilor la alegerile locale şi parlamentare, urmând să continue seria de discuţii cu Liviu Dragnea pe acest subiect. El a afirmat că a avut deja discuţii informale cu liderul PSD pe marginea alegerilor locale şi parlamentare.

“Nu pot să vă dau un răspuns în acest moment, însă pot să spun că suntem pregătiţi pentru ambele variante. PSD şi UNPR au avut şi au un parteneriat corect şi eficient. Noi am fost loiali guvernării, nu am trădat, întotdeauna am ales ceea ce este corect, nu ce este avantajos. (…) La baza parteneriatului dintre PSD şi UNPR a fost întotdeauna dialogul. Vă asigur că şi pe acest subiect vom ajunge la un rezultat tot prin dialog”, a explicat liderul UNPR.

Oprea a adăugat că formaţiunea sa este “pregătită pentru oricare din cele două variante”, având candidaţi pentru toate colegiile şi primăriile din ţară. În schimb, liderul UNPR a precizat că trebuie să aibă loc şi discuţii în partid, având în vedere că există două “curente” cu privire la situaţia candidaturilor.

“Este normal ca şi colegii social democraţi să analizeze pe toate feţele acest subiect şi abia apoi să ne aşezăm la masă şi să vedem care este drumul de urmat. (…) Avem două curente în partid, şi am mai spus acest lucru, în sensul că se doreşte să candidăm singuri, avem forţa necesară, (…) şi, pe de altă parte, avem colegi care doresc să continue această alianţă”, a spus acesta.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă