13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechGabriela Firea, noul şef al organizaţiei PSD Bucureşti şi candidatul partidului la...

Gabriela Firea, noul şef al organizaţiei PSD Bucureşti şi candidatul partidului la Primăria Capitalei

Gabriela Firea este noul şef al organizaţiei PSD Bucureşti, în locul lui Robert Negoiţă, ea fiind şi principala opţiune a PSD pentru candidatura la Primăria Capitalei, a anunţat marţi Liviu Dragnea. Negoiţă, care a demisionat de la conducerea filialei PSD sector 3, va coordona activitatea partidului pe regiunea Bucureşti-Ilfov, în calitate de secretar general. 

“Neplăcută starea care a existat în organizaţia PSD Bucureşti, în ultimele zile. Neavând de gând să las să se perpetueze aşa ceva, în condiţiile în care PSD-ul are prima şansă la Bucureşti, astăzi au fost luate nişte decizii şi de către CExN şi de unii colegi. Dl. Robert Negoiţă astăzi a decis să se retragă din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale Bucureşti şi a propus-o pe dna Gabriela Firea ca preşedinte interimar, pentru ca şansele acestei colege să crească, în condiţiile în care Gabi Firea, pentru noi, este prima opţiune ca şi candidat pentru Primăria Generală a Capitalei”, a detaliat Dragnea, potrivit Agerpres

“Am atâtea proiecte la sectorul 3, încât nu am timp să mă gândesc la altceva” – a declarat Negoiţă, care a negat existenţa vreunui conflict cu Gabriela Firea. Aceasta a precizat că PSD se va preocupa de proiectele pentru Bucureşti, soluţii pentru trafic şi şcoli. Firea a spus că va face echipă cu Robert Negoiţă şi va acţiona în aşa fel încât tensiunile şi cancanurile să înceteze.

Referindu-se la desemnarea candidatului PSD la Primăria Capitalei, Firea a spus “Eu sunt prima opţiune, dar poate să apară şi o altă variantă. Proiectele noastre sunt dedicate cetăţenilor, bucureştenilor şi ilfovenilor”. 

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a afirmat, marţi, că Rovana Plumb rămâne în continuare în echipa de conducere a partidului, în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Naţional. În ce priveşte absenţa sa de la şedinţa Consiliului, în care aceasta a fost înlocuită cu Mihai Fifor, preşedintele social-democraţilor a explicat că aceasta a fost cauzată de o răceală.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a precizat că decizia finală privind candidatura la Primăria Capitalei va fi luată după sondajele interne finale, când va fi anunţat oficial candidatul. În ce priveşte desemnarea candidaţilor PSD la primăriile de sector, acesţia vor fi decişi şi anunţaţi “până la sfârşitul lunii februarie”.

Şeful social-democraţilor a mai anunţat că liderul PSD de la Sectorul 5, Cristian Rizea, a fost suspendat din partid timp de şase luni, interimatul fiind preluat de Ligia Moldovan. Rizea ceruse înlăturarea lui Robert Negoiţă, considerat “toxic” pentru PSD şi pentru faptul că organizaţia PSD sector 5 intenţionase să organizeze un miting împotriva unui alt coleg de partid.

Preşedintele suspendat al PSD Sector 5 Cristian Rizea spune că îşi asumă întreaga responsabilitate pentru situaţia conflictuală din partid din ultimele zile şi precizează că va respecta şi menţine principiile asumate prin “Codul de Etică şi Conduită”. “Îmi asum întreaga responsabilitate pentru greşeala de a duce conflictul dincolo de graniţele partidului şi consider că dl. Liviu Dragnea – preşedintele PSD – şi Comitetul Executiv Naţional au luat măsurile corecte în circumstanţele de faţă. De 16 ani am onoarea de a fi membru al PSD, partid pe care îl consider ca a doua familie” – a declarat Rizea, potrivit unui comunicat transmis marţi Agerpres. El a dorit să-i ureze “mult succes” Ligiei Moldovan, noul preşedinte interimar al organizaţiei locale a social-democraţilor. ”Sunt sigur că vom continua ca echipă unită să derulăm şi să finalizăm proiectele propuse a fi dezvoltate în Sectorul 5″, a adăugat Rizea. 

Totodată, Liviu Dragnea a anunţat că Ilie Rafael a fost exclus din partid în urma unor “afirmaţii în presă care încalcă în mod flagrant codul de conduită”. “Şi chiar dacă nu era acel cod adoptat, măsura era aceeaşi, a fost exclus din partid. Atacuri împotriva unui coleg de partid care nu sunt permise”, a explicat preşedintele PSD decizia CExN. 

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă