15.7 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăTechGabriela Firea și-a depus candidatura la PMB

Gabriela Firea și-a depus candidatura la PMB

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit, miercuri, la Biroul Electoral Municipal, despre prioritățile pe care le are în vedere, dacă va deveni primarul Bucureștiului. Ea este prima persoană care și-a depus candidatura.

Cred că această campanie trebuie să fie despre tineri, despre soluțiile noastre și ale lor”, a spus Firea, la ieșirea de la Biroul Electoral Municipal.

Vorbind despre programul său, candidatul PSD a declarat că, în cazul în care va deveni Primarul Bucureștiului, Capitala „va arăta cu totul diferit: nu va mai fi atât de aglomerată, atât de plină de mizerie, atât de plină de gropi”.

„Este o zi importantă pentru mine şi sper să fie o zi importantă pentru toţi tinerii care aşteaptă un viitor mai bun atât pentru ţară, cât şi pentru Bucureşti. Sunt convinsă că această campanie electorală trebuie să fie despre tineri, despre viitorul nostru şi al lor, despre soluţiile pe care le au toţi candidaţii pentru o viaţă mai bună în Bucureşti. Cu ajutorul lui Dumnezeu, al bucureştenilor, pe care sper să-i conving în această campanie electorală, Capitala noastră va arăta cu totul diferit, nu va mai fi atât aglomerată, nu va mai fi atât de plină de mizerie, de poluare, de gropi. Sunt probleme care trenează de ani de zile şi care şi-ar fi putut găsi rezolvarea dacă în fruntea Primăriei Generale a Capitalei şi alături de bucureşteni ar fi fost un primar ambiţios, perseverent, deschis dialogului cu toţi bucureştenii şi cu toate instituţiile, cu reprezentanţi de la Bruxelles pentru atragerea de fonduri europene", a declarat Firea. 

Gabriela Firea a mai spus că Bucureștiul nu ar fi arătat așa dacă fostul primar ar fi fost ambițios. „Rezultatele mandatului meu nu vor putea fi măsurate peste abia patru ani de zile, ci în câteva luni, pentru că unele dintre soluții pot fi luate imediat”, a continuat ea.

Firea le-a transmis celorlalți candidați că își dorește „foarte mult” o campanie „civilizată, deschisă” și a precizat că este deschisă să participe la dezbateri, pe tema probemelor din București.

Ea a susţinut că a strâns aproape 30.000 de semnături, precizând şi că are buletin de Bucureşti, chiar dacă în prezent locuieşte în Voluntari. 

„Am venit acum 25 de ani în Capitală, am venit pentru a învăţa, pentru a studia la facultate, am rămas pentru a-mi face o carieră în Bucureşti şi, de asemenea, pentru a-mi întemeia o familie. Am domiciliul în Capitală. (…) Soţul meu are buletin de Voluntari, eu am buletin de Capitală, aşa cum am avut de peste 20 de ani. (…) Înainte de orice căsătorie mi-am făcut primul buletin de Bucureşti când lucram la Radio Contact şi condiţia nu a fost aceea că m-am căsătorit pentru buletin de Bucureşti, potrivit unui celebru film. Erau fete care se căsătoreau pentru buletin, la mine nu a fost cazul", a arătat Firea. 

În 18 martie, PSD a validat candidații pentru alegerile locale.  Astfel, preşedinta interimară a PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a fost desemnată să candideze pentru PMB.

Șeful PSD, Liviu Dragnea, a publicat, luna trecută, pe pagina sa de Facebook, o fotografie cu echipa suținută de social-democrați în alegerile locale pentru București. Pentru sectorul 1, candidatul este deputatul Dan Tudorache, iar pentru sectoarele 2 şi 3, actualii primari Neculai Onţanu şi Robert Negoiţă. La sectoarele 4, 5 şi 6 apar în postarea preşedintelui PSD candidaţii Daniel Băluţă, Daniel Florea şi Gabriel Mutu.

Cele mai citite

Loviturile Rusiei asupra regiunii ucrainene Harkov au făcut cel puțin 11 morți

Rusia a lovit duminică o stațiune aglomerată de la marginea celui de-al doilea oraș ca mărime din Ucraina și a atacat, de asemenea, satele...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Iga Swiatek, campioană la Foro Italico. Poloneza a realizat „dubla” Madrid – Roma

Poloneza Iga Swiatek, liderul clasamentului mondial feminin, și-a adjudecat al 21-lea titlu al carierei, după ce s-a impus în finala turneului WTA de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă