21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechMircea Geoană: Am vorbit cu Ponta de o candidatură la ONU. Nu-i...

Mircea Geoană: Am vorbit cu Ponta de o candidatură la ONU. Nu-i permit lui Ghiţă să spună minciuni

Mircea Geoană a declarat, vineri, că nu-i permite lui Sebastian Ghiţă să spună minciuni legate de un aşa-zis şantaj la adresa premierului Ponta privind postul de ministru de Externe. Goană a spus că discuţia cu Ponta a vizat candidatura sa la funcţia de secretar general ONU în 2016, informează Mediafax.

”Din punct de vedere al declaraţiilor legate de aşa-zisul şantaj pentru poziţia de ministru de Externe, nu permit domnului Ghiţă şi nimănui altcineva să spună astfel de minciuni ordinare. Nu am avut niciun fel discuţie cu domnul Ponta cu privire la vreo funcţie în eventualitatea în care ar fi câştigat, cu atât mai puţin să şantajez cu privire la aceste lucruri”.

El a spus că discuţia cu Ponta a vizat candidatura sa la funcţia de secretar general ONU în 2016. ”Singura comunicare pe care am avut-o cu domnul Ponta înainte de alegerile prezidenţiale a fost legată de un proiect pentru România şi anume susţinerea pe care Guvernul, eventual, ar fi acordat-o pentru o candidatură a mea pentru funcţia de secretar general ONU în 2016”, a subliniat Geoană.

Referitor la demisia lui Ghiţă din PSD, Geoană a arătat că aceasta nu reprezintă decât o formă de disimulare a planurilor pe care acesta le are împreună cu Victor Ponta şi Liviu Dragnea. ”Demisia lui Ghiţă e o formă de încercare de disimulare a planurilor pe care triada Ponta-Ghiţă-Dragnea le are de înlăturare a oricărei forme de competiţie şi de soluţie alternativă în PSD”.

”Le-am spus colegilor de-acum un an că trădeaza interesul comun pentru interesul personal. Geoană a vrut să-l șantajeze pe Ponta, cerându-i funcția de ministru de externe. M-a sunat să îmi spună că, dacă Ponta nu îl numește ministru de externe, atunci va fi război în PSD”, a spus, vineri, deputatul Sebastian Ghiță, într-o declarație în care și-a anunțat demisia din PSD.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă