16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechGeoană, declarație acidă la adresa lui Ponta: Este un INCAPACITAT

Geoană, declarație acidă la adresa lui Ponta: Este un INCAPACITAT

Mircea Geoană a scris, miercuri, pe pagina personală de Facebook, că situația creată în urma scandalului în care este implicat Ponta este nesustenabilă. Mai mult, politicianul susține că din punct de vedere politic şi operaţional, Ponta este ”incapacitat”.

Citește și: VOT PREVIZIBIL. Camera Deputaților a RESPINS cererea DNA de urmărire penală a lui Ponta

”Situaţia este pur şi simplu nesustenabilă: Victor Ponta, din punct de vedere politic şi operaţional, este incapacitat. În clipa de faţă Guvernul este practic paralizat în funcţionalitatea sa, iar acest lucru reprezintă o vulnerabilitate pentru România şi problema nu este Victor Ponta ca lider politic, ci este vorba de un prim-ministru al unui Guvern şi lipsa de credibilitate a primului-ministru se răsfrânge asupra întregii ţări, cu toate efectele sociale, economice şi diplomatice care decurg de aici”, a scris Mircea Geoană, pe pagina personală de Facebook.

Victor Ponta este urmărit penal în dosarul lui Dan Șova. Premierul este suspectat de fals în înscrisuri, spălare de bani și complicitate la evaziune fiscală, în dosarul Turceni-Rovinari, pentru fapte săvârșite în calitatea sa de avocat.  Victor Ponta ar fi încasat, în baza contractului încheiat între firma sa și cea a lui Șova, peste 181.000 de lei, pentru a emite facturi care nu aveau la bază operațiuni reale.

Citește și: Victor Ponta, URMĂRIT PENAL în dosarul lui Șova. Lista celor 19 infracțiuni de care este acuzat premierul. Iohannis îi cere demisia, Ponta refuză

Totodată, premierul mai este urmărit penal și pentru săvârșirea a trei infracţiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată (două acte materiale) fapte aflate în legătură cu funcţia sa de prim-ministru al României, spun procurorii. 

Astfel, în calitate de prim-ministru al României, Ponta l-a desemnat pe Şova, în luna august 2012, în funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, în luna decembrie 2012, în funcţia de ministru delegat pentru Proiecte de infrastructură de interes naţional şi investiţii străine, în luna februarie 2014, ca ministru interimar al Transporturilor şi în luna martie 2014 ministru al Transporturilor, în condiţiile în care Ponta a beneficiat în trecut de foloase din partea lui Şova, constând în sume de bani (în total aprox. 250.000 lei) şi dreptul de folosinţa gratuită a unui autoturism.

Premierului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile anterior descrise, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Cele mai citite

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...

GALERIE FOTO. Sexy-fotbalista Madelene Wright, cu biciul în mână în fața fanilor

Sexy-fotbalista Madelene Wright le-a crescut pulsul admiratorilor de pe Instagram cu cea mai recentă postare, în care și-a promovat pagina de OnlyFans cu ajutorul...

NATO a exersat trimiterea rapidă a trupelor în România

Conducerea NATO a verificat capacitatea de a-și trimite rapid trupele în România, prin Slovenia și Ungaria, în cadrul unui exercițiu care s-a numit Eagle...
Ultima oră
Pe aceeași temă