13.9 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăTechGeoană și Vanghelie lansează noul PSD: "România noastră" va fi la guvernare

Geoană și Vanghelie lansează noul PSD: “România noastră” va fi la guvernare

Mircea Geoană și Marian Vanghelie lansează, duminică, la Romexpo, Grupul de Inițiativă pentru Noul Proiect Social Democrat.

Mircea Geoană a spus în discursul de la lansare că propune noul proiect, intitulat "România noastră", în locul "sultanatului politic al lui Victor Ponta". El a afirmat că îi aşteaptă pe cei din PSD alături de el, condiţia fiind repectarea principiilor proiectului său.

Discursul lui Geoană

Senatorul a spus că "România noastră" va fi la guvernare şi va obţine un scor "extraordinar de bun" la alegerile parlamentare.

"După o matură şi serioasă gândire am înţeles că, dacă vrem să dăm o şansă noii stângi, nu putem construi pe o temelie putredă. (…) Cum poate cineva să accepte ca principalul partid al stângii sa fie un partid complet nedemocratic?"", a spus Geoană.

Mircea Geoană a spus că oamenii vor un nou proiect politic de ţară şi proiectul "România noastră" va fi contribuţia la acest nou proiect al preşedintelui Klaus Iohannis.

"Sunt mândru de colegii mei cu care suntem astăzi aici şi sunt mândru. O să vedeţi peste câteva săptămâni cum iniţiativa noastră şi proiectul nostru politic pentru un nou proiect social democratic va schimba majoritatea şi va asigura României, a început cu alegerea noului preşedinte şi care cel târziu la începutul lunii martie va însemna şi un nou guvern, şi o nouă majoritate cu o nouă social democraţie care pune o contribuţie importantă la construcţia unui nou proiect de ţară", a afirmat Geoană.

El a adăugat că preşedintele României vine cu un proiect de ţară "România lucrului bine făcut", dar nu se poate construi un proiect de ţară numai cu o viziune de dreapta, trebuie şi una de stânga.

Discursul lui Vanghelie

Primarul Sectorului 5 Marian Vanghelie i-a criticat dur, duminică, la lansarea proiectului politic "România noastră", pe Victor Ponta şi Gabriel Oprea, aratând că aceştia sunt corupţi şi că sunt multe "cumetrii şi încuscreli" în Guvern.

"Mă întorc la fostul meu coleg, Victor Ponta, Dumnezeu să-l ierte pentru că s-a dus. Nu ştiu dacă băiatul ăsta iubeşte pe cineva. Nu ştiu dacă băiatul acesta se gândeşte la acei oameni care nu au din ce să trăiască. (…) A vrut să candideze la preşedinţie săracul, dumezeu să-l ierte, nu era pentru aşa ceva", a spus Vanghelie, participanţilor la Romexpo, la lansarea proiectului politic "România noastră", alături de Mircea Geoană.

El a spus că mulţi parlamnetari se vor alătura acestui proiect. "O să vedeţi câţi parlamentari o să fie alături de noi la moţiunea de cenzură, o să i se blocheze ochelarii lui Victor Ponta", a adăugat Vanghelie.

El a mai arătat că Gabriel Oprea este "un om corupt" care a făcut presiuni asupra parlamentarilor să nu vină alături de noul proiect politic.

"Gabriel Oprea este un om corupt şi nu mai poate conduce Ministerul de Interne. E inadmisibil ca parlamentarii să fie ameninţaţi cu ministrul de Interne să nu fie prezenţi aici", a adăugat Vanghelie.

La lansare participă, alături de Mircea Geoană și Marian Vanghelie, colegii senatori și deputați din Grupul de Inițiațivă, precum și reprezentați din mediile civice și socio-profesionale. Evenimentul are loc în pavilionul C3, de la Romexpo. 

Membrii grupului de iniţiativă sunt: Mihai Bărbuliceanu, Ana Cătăuţă, Liliana Ciobanu, Răzvan Condurăţeanu, Cătălin Croitoru, Maria Dragomir , Mircea Geoană, Bogdan Georgescu, Radu Holban, Florentin Gust, Aurel Dan Ioniţă, Valer Marian,  Oana Niculescu Mizil, Raul Pătraşcu, Petre Petrescu, Radu Popa, Răzvan Rotaru, Iriza Scarlat, Dan Tătaru, Tudor Tănăsescu, Violeta Tudorie, Marian Vanghelie, Dumitru Chiriţă. 

Circa 50 de social-democrați sunt dispuși să schimbe tabăra, plus alte câteva zeci care ar putea veni de la PC, PP-DD și chiar UNPR. Puțini au ieșit public, însă, să spună că îi susțin pe Vanghelie și Geoană în demersul lor de a construi un nou partid de stânga. Fostul consilier al premierului Ponta, deputatul Radu Popa, a fost unul dintre ei. Acesta a declarat că ar fi fost contactat telefonic de 20-25 de parlamentari care doresc să vină în echipa Vanghelie-Ponta, dar că numărul doritorilor ar fi, în fapt, mult mai mare. Senatorul social-democrat Dan Tătaru, din Bacău, şi-a anunţat intenţia de a trece la noul PSD

Mircea Geoană și Marian Vanghelie au negociat intens și cu parlamentarii independenţi pentru formarea unui nou partid de stânga. Printre cei cu care se negociază se regăsesc, potrivit unor surse, lideri ai PPDD, Sorin Bota şi Dumitru Pelican.

După excluderea din PSD, Mircea Geoană și Marian Vanghelie  au anunțat că vor să lanseze o nouă formațiune politică, un nou PSD, ca răspuns la actualul PSD, condus de premierul Victor Ponta.

"Vom avea o exprimare extrem de energică și consistentă în Parlament și în Camera Deputaților, imediat după 1 Februarie, și după ce vom avea o moțiune de cenzură de succes, în condițiile în care există o coaliție între noul PSD și nou PNL, în care știm ce proiect propunem românilor", a declarat Mircea Geoană.

La Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM), au fost depuse, încă din data de 12 ianuarie, două cereri de înregistrare a partidului inițiat de senatorul Mircea Geoană și primarul Marian Vanghelie

Cele mai citite

Procurorul Daniel Horodniceanu a câștigat procesul cu Poliția Română, deși circula cu 170 km/h

Judecătorii au decis să îi dea câștig de cauză lui Daniel Horodniceanu, vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistratorii (CSM), chiar dacă a fost prins...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Iohannis are nevoie să cumuleze pensia cu salariul de la stat, pentru că mai are doar jumătate de an concediu plătit

Ilustrație: Marian Avramescu Primul meditator al țării, președintele Klaus Werner Iohannis, și-a depus cererea de pensionare ca profesor, deblocând după aproape treizeci de ani...
Ultima oră
Pe aceeași temă