11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăTechGorghiu: Domnul Cioloş este un profil corect de prim-ministru pentru PNL

Gorghiu: Domnul Cioloş este un profil corect de prim-ministru pentru PNL

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat marţi că, din punctul ei de vedere, Dacian Cioloş ar fi un bun premier din partea PNL, dar că deocamdată actualul şef al Guvernului ''doreşte continuarea proiectelor ca prim-ministru tehnocrat''.

''Domnul Cioloş, din punctul meu de vedere, este un profil corect de prim-ministru pentru Partidul Naţional Liberal. Dacă şi când vom lua decizia legată de prim-ministru, vă anunţăm (…) Domnul Cioloş a dat un răspuns că îşi doreşte continuarea proiectelor ca prim-ministru tehnocrat până în luna decembrie, că înţeleg că în decembrie vor fi alegerile, 4 sau 11 decembrie sunt datele preconizate de Guvern'', a afirmat Gorghiu, potrivit Mediafax.

Copreşedintele PNL a făcut şi un portret robot al candidatului ideal din partea PNL la şefia Guvernului: capabil, cu bună-credinţă şi integru. ''Eu sper că vom avea înţelepciunea să optăm pentru un prim-ministru care să fi arătat că a făcut ceva pentru România, că este capabil să facă în continuare ceva pentru România şi un prim-ministru care să arate că buna-credinţă şi proiectul contează mai mult decât cine face acel proiect'', a spus copreşedintele PNL.

Gorghiu a mai susţinut că ''este de bun-simţ'' ca un partid să îşi anunţe din timp candidatul la funcţia de prim-ministru şi că PSD nu face acest lucru deoarece Liviu Dragnea vrea pentru el fotoliul de şef al Guvernului.

''Am văzut declaraţia domnului Dragnea căruia îi e jenă să se autopropună prim-ministru şi mă întreb dacă chiar ne crede fraieri pe toţi. Eu nu cred că mai e român în România care să nu înţeleagă că lipsa unui prim-ministru desemnat în această campanie din partea PSD echivalează cu propunerea domnului Dragnea pentru a obţine calitatea de prim-ministru. Practic, domnul Dragnea refuză să-şi asume calitatea de prim-ministru din pricina problemelor pe care le are, dar cu toţii ştim că asta va fi desemnarea'', a afirmat liderul PNL.

Întrebată dacă, în opinia sa, preşedintele Iohannis ar accepta o variantă ca Dragnea pentru Palatul Victoria, Alina Gorghiu a spus că PNL ''nu-i va da de ales preşedintelui'' altă soluţie decât un premier liberal. ''Eu sunt sigură că preşedintele apreciază integritatea şi apreciază, în politică, oameni care nu au probleme cu legea. Eu am convingerea că nu-i vom da de ales preşedintelui şi mandatul va fi atribuit, mandatul să facă majoritatea parlamentară, va fi atributi Partidului Naţional Liberal'', a spus ea.

Premierul Dacian Cioloş a declarat marţi, 21 iunie, ca răspuns la invitaţia unui liberal de a se înscrie în partid, că nu se va implica în politică până la finalul mandatului acestui guvern, iar ulterior acestui moment nu ştie ce va face.

''Eu am spus foarte clar că mi-am asumat un mandat de prim-ministru în anumite condiţii, mi-am luat un angajament clar şi asta… nu ştiu, sunt pus să repet în fiecare lună lucrurile pe care le-am spus la început şi vreau să le mai spun încă o dată şi sper să fie pentru ultima dată: mi-am dat un cuvânt şi îmi ţin cuvântul respectiv – până la sfârşitul mandatului acestui guvern am spus că nu o să mă înscriu într-un partid politic, că nu o să-mi fac un partid poltic şi că nu o să candidez la alegerile parlamentare. Nu mă întrebaţi mai mult decât atât pentru că asta pot să vă spun – ceea ce pot să fac, ceea ce m-am angajat să fac'', a declarat Dacian Cioloş, întrebat dacă se va înscrie în PNL.

El nu a exclus nicio variantă privind viitorul său politic, dar a spus că se concentrează pe mandatul de premier. ''Nu vreau să fac nicio afirmaţie legat de ce se va întâmpla după aceea pentru că pur şi simplu nu ştiu. Dvs puteţi să înţelegeţi că sunt doar un om şi nu altceva şi că nu am proiecte ascunse, că nu am agendă ascunsă şi că eu în noiembrie m-am angajat la un anumit mandat pe care înţeleg să mi-l duc la bun sfârşit şi în mod onest şi atât cât mă ţin puterile?'', a adăugat şeful Executivului.

Cele mai citite

Accident Milişăuţi. Patru persoane au fost rănite. Printre ele se afla și un copil

Un accident rutier nefericit a avut loc pe teritoriul localității Milișăuți, iar patru persoane, printre care și un copil, au fost rănite. Potrivit declarațiilor...

Tinerii nu mai aleg armata. Perioada de înscriere a fost prelungită anul acesta cu două săptămâni în colegiile militare

Colegiile militare din țară duc lipsă de "viitor". Mai exact, se pare că majoritatea tinerilor nu-și mai doresc să îmbrace uniforma militară. În ultimii...

Viceprimar al sectorului 3, plângere la DNA, împotriva lui Robert Negoiță

Lucian Judele, viceprimarul Sectorului 3, a mers, astăzi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), unde a depus o plângere împotriva lui Robert Negoiţă, pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă