12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechGorghiu: Înainte de a critica pe alții, să ne uităm în curtea...

Gorghiu: Înainte de a critica pe alții, să ne uităm în curtea noastră

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu le-a spus, sâmbătă, participanţilor la Consiliul Naţional al PNL, că, înainte de a critica pe alţii, PNL trebuie să se uite „în curtea sa” , arătând că nu sunt încă suficiente pârghii de a face curăţenie în partid, dar voinţă există, scrie Mediafax.

“Înainte de a-i critica pe alții, trebuie să ne uităm mai întâi în curtea noastră. Nu putem închide ochii și să ne prefacem că nu știm că nu avem încă suficiente pârghii pentru a face curățenie în partidul nostru. Da, voința există, ne trebuie și reguli noi. Reguli care să fie intransigente cu cei care pun în pericol integritatea PNL și stimulatoare pentru cei care vor să ni se alăture, din societatea civilă, din rândul tinerilor și a oamenilor care nu se regăsesc acum în niciun partid. Avem nevoie și de o fundamentare doctrinară”, a afirmat Gorghiu la Consiliul Național al PNL.

Ea a mai spus că Klaus Iohannis a câştigat Preşedinţia pentru că nu a subestimat electoratul.

“Votul românilor de pe 16 noiembrie a fost o opțiune, în primul rând, pentru seriozitate și pentru reforma clasei politice. Klaus Iohannis a reușit să câștige pentru că, pentru prima dată, un candidat nu s-a mai raportat la electorat, ca la o masă de oameni, care are nevoie de ulei electoral și circ politic. Klaus Iohannis nu a subestimat electoratul. La 25 de ani după Revoluție, românii gândesc diferit și reprezintă, deja, acea masă critică, capabilă să pună presiune asupra tuturor partidelor pentru a face o politică diferită. Vor câștiga acele partide care vor reuși să se adapteze la noua agendă publică. Vă propun nu doar să ne adaptăm, ci să fim cei care dictează agenda politică”, a adăugat Gorghiu.

Gorghiu a spus că PNL nu trebuie să lase PSD la guvernare deoarece “acest partid are o capacitate imensă de regenerare în rău”.

“Ne așteaptă un an politic deosebit de greu. Chiar dacă vom intra la guvernare, în acest an sau în 2016, nu trebuie să lăsăm PSD să crească la loc. Acest partid are o capacitate imensă de regenerare în rău. Stânga înseamnă stagnare și sărăcie. PSD nu știe decât de legea interesului de partid. Au blocat alegerile parțiale pentru că oamenii nu îi mai vor. Nici la Guvern, dar nici în conducerea Consiliilor județene, nici în fruntea primăriilor, nici în Parlament. Două milioane de români nu au, în acest moment, reprezentanți aleși în funcții cheie pentru comunitățile în care trăiesc, dar nu putem rămâne indiferenți, este vorba despre oameni și legi. Cât timp va mai sta acest partid la guvernare, PNL trebuie să-l urmărească pas cu pas”, a spus copreședintele PNL.

Potrivit acesteia, ”tendința naturală a PSD este să acapareze și să transforme statul de drept în stat de partid”.

”Fără o opoziție puternică, România va rămâne prizoniera baronilor PSD. Nu este suficient să facem opoziție, cea mai bună soluție pentru România este ca acest partid să piardă puterea”, a adăugta Gorghiu.

Liderul PNL a spus că fără PNL și PDL, scena politică ar fi arătat astăzi diferit. “De exemplu, fără desprinderea politică din 1992, anul de naștere al PDL, probabil că și astăzi ar fi fost președinte tot Ion Iliescu. Fără desprinderea PNL din Guvern, din primăvara anului trecut, probabil că astăzi ar fi fost președinte Victor Ponta. Nici nu știu care ar fi fost răul cel mai mare”, a mai spus Gorghiu.

Cele mai citite

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă