18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechGorghiu: O nouă majoritate la Senat, într-o săptămână sau două

Gorghiu: O nouă majoritate la Senat, într-o săptămână sau două

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a susținut, sâmbătă, că schimbarea majorității la Senat ar putea fi anunțată într-o săptămână sau două, ea adăugând că aceasta este o Cameră importantă, care trebuie să aibă amprentă liberală și la conducere, potrivit Mediafax.

”Dacă discutăm despre încercarea noastră de a schimba majoritatea, probabil că o să o anunțăm în viitorul…, probabil săptămâna viitoare, în două săptămâni, eu mi-aș dori să fie cât mai repede, pentru că Senatul este o Cameră împortantă, cred că această Cameră trebuie să aibă amprentă liberală și la conducere. Acest lucru nu l-am ascuns public, încercăm schimbarea președintelui Senatului, în schimb, aș dori să facem lucrurile înainte și să vedem cum se va întâmpla”, a afirmat ea.

Întrebată de câte voturi mai are nevoie PNL pentru a schimba majoritatea la Senat, Gorghiu a răspuns că nu o să răspundă la ”o matematică atât de seacă”.

”Nu am să vă răspund în cifre. O să vedeți în momentul în care o să depunem solicitarea de schimbare a președintelui Senatului câte voturi avem în plus și, sigur, lucrurile se vor limpezi”, a continuat aceasta.

Chestionată dacă PNL l-a informat pe președintele Klaus Iohannis despre intenția de a obține majoritatea, Gorghiu a răspuns afirmativ.

”În ceea ce privește intențiile PNL, să știți că nu au fost deloc oculte, au fost spuse public, l-am informat și pe președinte despre intențiile noastre. Au fost decizii politice luate în ședintele politice ale PNL. Nimic nu se întâmplă pe sub masă, nimic nu se întâmplă ascuns, totul va fi cât se poate de transparent. Da, există această intenție. Când se va materializa ea, veți vedea”, a menţionat Alina Gorghiu.

Cele mai citite

Rafael Nadal, ca-n vremurile bune! Spaniolul s-a calificat în runda a doua a turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, în vârstă de 37 de ani, a obținut o victorie impresionantă joi, calificându-se în runda a doua a...

Rafael Nadal, ca-n vremurile bune! Spaniolul s-a calificat în runda a doua a turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid

Jucătorul spaniol de tenis Rafael Nadal, în vârstă de 37 de ani, a obținut o victorie impresionantă joi, calificându-se în runda a doua a...

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă