10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechGorghiu despre moţiune: Mingea e în terenul domnilor Oprea, Tăriceanu şi Dragnea

Gorghiu despre moţiune: Mingea e în terenul domnilor Oprea, Tăriceanu şi Dragnea

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, duminică, la Alba Iulia, că dacă moţiunea de cenzură nu va trece nu pierde PNL, ci societatea din România care „este văzută ca oaia neagră a Europei având un prim-ministru inculpat”, adăugând că mingea este acum în terenul lui Oprea, Tăriceanu şi Dragnea.

 

Alina Gorghiu a spus, într-o conferinţă de presă, că PNL are nevoie pentru moţiune şi de voturi din partea parlamentarilor care acum susţin Guvernul Ponta, iar în acest sens vor avea loc în zilele următoare discuţii privind susţinerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Ponta.

“Ne lipseşte un număr consistent de voturi dacă vorbim doar de opoziţie. Evident că avem nevoie de voturi şi din partea parlamentarilor care susţin Guvernul Ponta. În realitate să ştiţi că dacă noi pierdem la vot la moţiunea de cenzură şi această moţiune de cenzură nu trece nu pierde PNL, pierde societatea din România care în acest moment este văzută ca oaia neagră a Europei având un prim-ministru inculpat, un prim-ministru al cărui prim termen de judecată în dosarul legat de faptele de corupţie este luni. Vă daţi seama cam cum vor suna titlurile ziarelor şi televiziunilor străine luni în momentul în care prim-ministrul va fi iar pe treptele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să-şi rezolve problema şi, din păcate, refuză să şi-o rezolve ca persoană privată, insistă, se încăpăţânează să-şi rezolve din calitate de prim ministru” a spus Gorghiu.

Copreşedintele PNL a adăugat că nu doreşte să facă pronosticuri cu privire la şansele acestei moţiuni pentru că acum acest lucru nu mai depinde doar de Partidul Naţional Liberal.

“Ceea ce a ţinut de noi am făcut, acum mingea este în terenul domnului Oprea, în terenul domnului Tăriceanu, în terenul domnului Dragnea. Dacă dânşii au înţelepciunea să pună România peste interesele personale ale lui Victor Ponta şi peste interesele PSD de a rămâne la guvernare cu orice preţ, cu orice risc de decredibilizare a ţării noastre, atunci vom avea o şansă de succes pentru români, nu pentru noi. Dar vom vedea”, a mai spus Alina Gorghiu.

Întrebată de ce nu i se acordă prezumţia de nevinovăţie lui Victor Ponta, Gorghiu a spus că nu este vorba de prezumţia de nevinovăţie, ci de credibilitatea premierului deoarece nu mai există nici un şef de guvern în Europa în situaţia lui Victor Ponta.

“Nu are nicio legătură cu prezumţia de nevinovăţie. Eu nu am spus o secundă că Victor Ponta este vinovat. Spun doar că în funcţia de prim-ministru este nevoie de o persoană a cărei credibilitate să nu fie ştirbită, a cărei imagine să fie plus valoare pentru statul român (…)Nu mai există nici un premier în situaţia lui Victor Ponta în Europa”, a afirmat Gorghiu.

În altă ordine de idei, copreşedintele PNL a adăugat că săptămâna viitoare vor începe discuţiile cu liderii politici pentru susţinerea moţiunii de cenzură precizând că nu vor fi negociate funcţii.

“Nu negociem însă funcţii, funcţiile vor fi discutate doar în care această moţiune va fi un succes. Pentru că nu vrem să amestecăm lucrurile. Pentru noi prioritar acum este să trimitem acasă o soluţie toxică pentru statul român. După vom avea şi discuţii în mod concret legate de guvern”, a explicat Gorghiu.

Întrebată dacă PNL îşi va schimba poziţia privind susţinerea unui guvern de uniune naţională, Gorghiu a răspuns că nu s-a pus nicio secundă problema ca PNL să susţină o astfel de variantă guvernamentală deoarece îşi doreşte o formulă fără PSD.

“Nu s-a pus nici măcar o secundă problema să accepte PNL un guvern de uniune naţională şi credeţi-mă că dacă PSD a fost prost la guvernare singur sau în formulă cu UNPR şi alţii, nu va deveni mai bun dacă îl ataşăm Partidului Naţional Liberal. Nu, formula pe care ne-o dorim este categoric fără PSD”, a conchis Gorghiu.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu se află, duminică, într-o vizită în judeţul Alba, urmând să participe la Cugir, la manifestările cultural artistice organizate în cadrul Festivalului “Toamna Cugireană”.

Gorghiu va vizita, totodată, Spitalul din Cugir şi va avea întâlniri cu reprezentanţii administraţiei locale şi cu liderii PNL din zonă.

 

Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă