15.5 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăTechAlina Gorghiu i-a scris lui Ponta. Îl ameninţă că dă Guvernul în...

Alina Gorghiu i-a scris lui Ponta. Îl ameninţă că dă Guvernul în judecată

Alina Gorghiu, co-preşedintele PNL, i-a trimis, marţi, o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta în care îi cere ca, în următoarea şedinţă de Guvern, să decidă data pentru organizarea alegerilor parţiale. În caz contrac, PNL va ataca în justiţie eventualul refuz. Potrivit Alinei Gorghiu, această scrisoare deschisă reprezintă ”ultimă încercare de a-l convinge pe premier să respecte legile și Constituția”.

Gorghiu mai precizează că, înaintea alegerilor prezidențiale din 2014, premierul Ponta a dat o Ordonanță de urgență prin care legaliza temporar traseismul politic. V-ați asigurat, cu forța, un supliment de peste 400 de primari și tot ați pierdut alegerile. Curtea Constituțională a caracterizat această acțiune politică ca fiind una direcționată împotriva statului de drept și o deturnare a voinței electoratului. În cele două tururi de scrutin din noiembrie 2014, ați umilit sute de mii de români, din afara României, cu același rezultat: ați pierdut alegerile. Acum, încălcați legea în cazul alegerilor parțiale și blocați dreptul la vot al celor din țară, iar peste două milioane de români nu au reprezentanți aleși în fruntea comunităților în care trăiesc”, precizează Gorghiu în scrisoarea deschisă.

Ea menţionează că lui Victor Ponta îi este ”teamă, ca şi anul trecut, că va pierde alegerile”. Adevărul este că tocmai această teamă a dumneavoastră i-a făcut pe români să înțeleagă până unde puteți merge pentru a rămâne la putere. Sunteți în stare să încălcați Constituția, legile României și drepturile cetățenești pentru a vă atinge obiectivele politice personale. De aceea, veți pierde în continuare”, arată Gorghiu.

Co-preşedintele PNL afirmă că a epuizat toate etapele politice pentru a-l determina pe premier să intre în legalitate și să organizeze alegerile parțiale. Potrivit Alinei Gorghiu, ”fiecare român este la fel de important, iar fiecare comunitate trebuie tratată cu un egal respect”, aceasta transmiţându-i premierului că ar prefera ”să nu ajungă în situația de a acționa în justiție, pentru a pune legea pe masa Guvernului. Deznodământul nu poate fi decât unul, ca și în cazul Ordonanței traseismului. Legea e doar una, la fel și Constituția. Nu așteptați iar să fiți obligat pentru a vă îndeplini atribuțiile", se mai arată în scrisoarea co-preşedintelui PNL.

Subiectul organizării alegerilor parţiale s-a aflat şi pe agenda discuţiilor preşedintelui Klaus Iohannis cu partidele parlamentare, săptămâna trecută, la Palatul Cotroceni, mai informează Mediafax.

 

Cele mai citite

Olympiakos Pireu și Fiorentina, cu un pas în finala Europa Conference League

Olympiakos Pireu și Fiorentina sunt favorite la calificarea în finala ediției din acest an a Europa Conference League, după ce s-au impus, joi seară,...

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...

Dan Petrescu, despre revenirea la CFR: “Mă simt ca acasă aici, mă motivează totul”

Dan Petrescu, antrenorul legendar care se întoarce pentru al patrulea mandat la conducerea echipei de fotbal CFR Cluj, a subliniat într-o conferință de presă...
Ultima oră
Pe aceeași temă