9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăTechIliescu se implică în scandalul din PSD. Sfaturile fostului șef pentru social-democrați

Iliescu se implică în scandalul din PSD. Sfaturile fostului șef pentru social-democrați

Fostul președinte PSD Ion Iliescu le-a transmis, miercuri, social-democraților, reuniți în ședință, că partidul trebuie să își facă datoria, nu să se piardă în lupte pentru putere. Totodată, Iliescu le-a luat apărarea atât lui Liviu Dragnea, cât și lui Valeriu Zgonea. 

“Mă adresez dumneavoastră într-un moment pe care îl consider delicat pentru partid. Consideraţi acest mesaj drept expresia îngrijorării mele, îngrijorare determinată de evoluţiile la vârful partidului. Esenţa acestui mesaj este un apel la unitate şi continuitate în PSD. Să nu repetăm greşeli ale trecutului, care ne-au costat. Înainte de orice, partidul are responsabilităţi atât faţă de membrii şi simpatizanţii săi, de oamenii de stânga din România, cât şi faţă de toţi cetăţenii. Trebuie să-şi facă datoria, nu să se piardă în lupte pentru putere, care nu au nicio miză pentru români. Ştiţi foarte bine că nu sunt adeptul excluderilor şi al altor măsuri de forţă. Ele ne-au făcut mult rău. Dacă apelăm şi acum la aşa ceva, nu vom rezolva nimic”, a scris Ion Iliescu, pe blogul personal. 

Citește și: Comitetul Executiv al PSD: Zgonea, la mâna social-democraților. Ce spune Dragnea

El a reamintit că preşedintele şi preşedintele executiv au fost aleşi de membrii PSD, respectiv de delegaţii la Congres, pentru “ceea ce au făcut pentru partid”. 

“Domnul Liviu Dragnea a dat măsura capacităţilor sale de organizator în anii care s-au scurs de la venirea sa în partid. I-am transmis, vineri, după anunţarea sentinţei, faptul că am considerat şi consider lipsită de sens condamnarea sa. Domnul Valeriu Zgonea a venit în PSD în anii în care eram în opoziţie, în urma cu două decenii, şi îmi amintesc de entuziasmul cu care îşi asuma răspunderi şi lucra în folosul partidului”, a afirmat Iliescu. 

Fostul lider al social-democraților a mai atras atenția că PSD trebuie să se concentreze pe campania pentru alegerile locale și că ”este timp, după alegeri, pentru o analiză aprofundată a situaţiei din partid”. 

Comitetul Executiv Naţional al PSD se reuneşte miercuri, la Palatul Parlamentului, pentru “o analiză la rece” a situaţiei din partid, în urma condamnării definitive a lui Liviu Dragnea în dosarul “Referendumul”.Tototată, social-democrații urmează să decidă și soarta lui Valeriu Zgonea, care i-a cerut lui Dragnea să facă un pas în spate, în urma condamnării. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă