10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăTechÎncepe noaptea cuțitelor lungi în PSD

Începe noaptea cuțitelor lungi în PSD

PSD Cluj-Napoca va fi reorganizat, iar în următoarele trei luni vor fi stabiliți și candidații la alegerile locale din 2016.

Dușul rece înregistrat de PSD Cluj-Napoca la alegerile prezidențiale din noiembrie 2014 nu rămâne fără urmări. Înfrângerea la scor a social-democraților, la doar o jumătate de an după succesul istoric de la alegerile europarlamentare, când PSD devenea, pentru prima oară, cel mai votat partid din cel mai mare oraș al Transilvaniei, a dus la decizii dure. „Începe noaptea cuțitelor lungi“ a fost comentariul unuia dintre membrii conducerii PSD Cluj.

Conducerea organizației municipale a PSD va fi dizolvată și filiala municipală va fi reorganizată, a anunțat președintele acestui for, fostul ministru delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea. Ea a declarat că este nevoie de o împrospătare a acestei organizații după alegerile prezidențiale din 16 noiembrie 2014. „Liniile directoare ale acestui demers presupun deschiderea partidului spre societatea civilă. Printre cei 24 de membri ai conducerii municipale sunt oameni care nu vin nici măcar la ședințe și care nu s-au implicat deloc în campania electorală. În locul lor trebuie să aducem oameni care vor să facă ceva pentru comunitate“, a declarat Aurelia Cristea la finalul primei conferințe de presă ținută în acest an.

Purgatoriul de trei luni

Deputata Aurelia Cristea a adăugat că în următoarele trei luni vor fi invitate să se alăture PSD personalitățile cu vederi de stânga care provin din societatea civilă, din sindicate și din mediul universitar.

„Mulți dintre tinerii care au protestat în stradă sunt de stânga. Trebuie să vedem ce i-a determinat să iasă în stradă și să încercăm să rezolvăm problemele lor. În plus, avem nevoie de politici speciale pentru Transilvania, o regiune unde alegătorii au cu totul alt profil decât în est. Este o diferențiere faptică, de care trebuie să ținem seama dacă vrem să recâștigăm simpatia electoratului nostru“, a spus fostul ministru delegat pentru Dialog Social. Aurelia Cristea a afirmat că persoanele care vor dori să candideze pentru funcții în noua conducere a PSD Cluj-Napoca vor primi o derogare specială de la criteriul vechimii în partid. „Nu va conta criteriul prieteniei, ci criteriul competenței. Vrem să aducem oameni cu adevărat de valoare, care să revigoreze această organizație“, a spus Aurelia Cristea.

De asemenea, în această perioadă, reprezentanții PSD vor începe să contureze listele de candidați la Consiliul Local pentru alegerile din 2016. Lidera organizației municipale a PSD a mai afirmat că este dezamăgită de faptul că nici unul dintre consilierii locali social-democrați încă nu și-a depus raportul de activitate.

„Singurul consilier local care și-a respectat această obligație locală este Ioan Bîldea de la PNL. Îl felicităm sincer pe această cale și vrem să importăm acest model de bune practici și în PSD. Consilierii locali vor ține în fiecare miercuri, de la ora 16.00 la ora 18.00, audiențe la sediul organizației municipale. Nu mai putem tolera inactivitatea unora dintre colegii noștri“, a spus Aurelia Cristea.

Reorganizarea PSD Cluj-Napoca va fi aprobată în următoarele zile de către conducerea filialei județene, a declarat președintele PSD Cluj, consilierul județean Remus Lăpușan.

„O să vedem în următoarele zile dacă vor ajunge trei luni pentru reorganizarea partidului. Însă este cert că finalul anului 2015 ne va găsi cu un partid reorganizat și întărit, precum și cu candidați viabili pentru alegerile care vor avea loc în anul 2016 și pe care dorim să le câștigăm“, a spus Remus.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă