12.5 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăTechIoan Oltean este urmărit penal într-un dosar de corupție

Ioan Oltean este urmărit penal într-un dosar de corupție

UPDATE: Deputatul Ioan Oltean, fost vicepreşedinte şi secretar general al PDL, a fost pus sub învinuire într-un dosar de corupţie, în care este acuzat de favorizarea infractorului. 

Dosarul este disjuns din unul mai vechi. 

***

UPDATE: Ioan Oltean a subliniat la ieşirea de la DNA că procurorii i-au adus la cunoştinţă că este acuzat de favorizarea infractorului într-o cauză disjunsă dintr-un dosar mai vechi. Deputatul liberal a explicat că nu se simte vinovat cu nimic. 

Citeşte şi: Cum se apără Ioan Oltean în faţa acuzaţiilor de favorizare a infractorului

***

Deputatul PNL Ioan Oltean s-a prezentat, joi, la sediul DNA Oradea unde a fost anunțat că este urmărit penal într-un dosar de corupție. El nu poate fi reținut chiar dacă procurorii ar fi avut probe împotriva sa deoarece are imunitate de parlamentară. 

În presă s-a speculat că ar fi fost audiat în legătură cu dosarul vicepreşedintelui CJ Bihor, Alexandru Kiss, însă sursele judiciare consultate de România Liberă au infirmat această ipoteză. 

Procurorii anticorupţie au dispus marți punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a vicepreședintelui CJ Bihor, Kiss Alexandru-Iosif-Francisc, și a omului de afaceri Beneamin Rus, administrator al grupului de societăți Selina Oradea, pentru spălare de bani, în formă continuată (patru infracțiuni), abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, luare de mită și trafic de influență, în formă continuată.

Citeşte şi: Boc a schimbat „o miss” cu „o procuroare”. De ce a simţit această nevoie?

Numele lui Ionuţ Oltean a mai fost asociat cu cel al fostei şefe ANRP, Crinuţa Dumitrean, cercetată în dosarul despăgubirilor ilegale. 

Dumitrean a condus Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor în perioada octombrie 2009-octombrie 2011, post în care a fost promovată de PDL Bistriţa-Năsăud, condus de Ioan Oltean.

 

 

Cele mai citite

Vechea și noua Caledonie ard în focurile electorale

Vechea și Noua Caledonie, ținuturi la 16.000 de km distanță unele de celelalte, dar cu legături vechi onomastice, sunt în flăcările electorale. După demisia premierului...
Ultima oră
Pe aceeași temă