13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăTechIohannis: Trebuie modificată Legea privind combaterea TERORISMULUI

Iohannis: Trebuie modificată Legea privind combaterea TERORISMULUI

UPDATE 13,30: Principalele acte normative din domeniul securității naționale la care se va lucra sunt Legea pentru combaterea terorismului, care trebuie modificată, precum și Legea cartelor prepay și Legea securității cibernetice, care trebuie adoptate, a declarat președintele Klaus Iohannis.

"Foarte multe legi din domeniul securității naționale sunt învechite sau greu de aplicat. Ele trebuie modificate", a declarat, miercuri, președintele Klaus Iohannis la finalul consultărilor de la Cotroceni.

Șeful statului s-a consultat pe tema legilor securității naționale cu premierul Cioloș și cu reprezentanții partidelor parlamentare.

———————

UPDATE 12,00:  Călin Popescu Tăriceanu, copreședinte ALDE, a declarat că în centrul preocupărilor statului trebuie să se afle "siguranța cetățeanului". Tăriceanu a făcut această declarație după ieșirea de la convorbirile cu președintele Klaus Iohannis, pe tema legilor siguranței naționale.

————

Preşedintele Klaus Iohannis continuă, miercuri, consultările cu partidele şi formaţiunile parlamentare pe tema legilor securităţii naţionale.

La ora 10, la Cotroceni sunt aşteptaţi reprezentanţii UNPR. La ora 11 vor veni cei ai ALDE, iar la ora 12 – reprezentanții grupului parlamentar al minorităţilor. Ulterior, șeful statului va prezenta o declarație de presă.

Delegaţia UNPR va fi condusă de Valeriu Steriu şi îi va avea în componenţă pe vicepreşedinţii Gheorghe Emacu şi Eugen Nicolicea, pe liderul deputaţilor UNPR Ion Răducanu şi pe secretarul general adjunct, senatorul Ion Toma. 

ALDE va fi reprezentată de copreşedinţii Călin Popescu-Tăriceanu şi Daniel Constantin, Teodor Meleşcanu, alături de liderii celor două grupuri parlamentare de la Senat şi Camera Deputaţilor, respectiv Daniel Barbu şi Bogdan Ciucă.

Consultările preşedintelui Iohannis cu formaţiunile politice pe tema legilor securităţii naţionale au început marţi. Şeful statului a avut deja discuţii cu reprezentanţii PSD, PNL şi cei ai UDMR. 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Arest la domiciliu pentru medicul care a uitat o compresă în ambdomenul unei paciente, iar aceasta a murit

Medicul care a operat o femeie din localitatea dâmboviţeană Dragomireşti şi ar fi uitat o compresă în abdomenul acesteia, lucru ce a dus la...

Echilibrul perfect: cum să îmbini mobilierul vintage cu designul modern

În ultimii ani, o tendință care a câștigat teren în designul interior este combinarea mobilierului vintage cu designul modern. Acest amestec neconvențional de stiluri...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...
Ultima oră
Pe aceeași temă