7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechIohannis: Dacă voi fi premier, voi avea o coaliţie care nu va...

Iohannis: Dacă voi fi premier, voi avea o coaliţie care nu va include PSD

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, că, în cazul în care va ajunge în poziţia de premier, coaliţia guvernamentală care îl va susţine nu va include PSD, transmite Mediafax.

"În cazul în care aş fi premier, aş avea o coaliţie guvernamentală care nu include PSD. (…) Acest lucru (o eventuală guvernare comună cu PSD, n.r.) în momentul de faţă şi în perioada următoare este exclus. Această despărţire a fost dureroasă, pentru noi a fost extrem de dureroasă fiindcă, practic, noi de la guvernare – care totuşi aduce câteva beneficii unui partid politic, de aceea toate partidele vor să fie la guvernare – noi am ajuns direct în opoziţie. (…) Această despărţire a arătat că nu putem să ne întoarcem, deci o refacere a USL este exclusă din capul locului, o revenire într-o guvernare comună PNL – PSD în viitorul foarte apropiat putem să o excludem din capul locului", a afirmat Iohannis, la Realitatea Tv.

El a precizat că o eventuală colaborare guvernamentală cu PSD ar putea fi decisă peste câţiva ani de alţi lideri ai PSD şi PNL.

Iohannis a admis faptul că el şi Crin Antonescu formează un tandem pentru poziţia de premier şi cea de şef al statului, însă negocierile pentru "coagularea" dreptei vor trebui purtate după alegerile europarlamentare.

Prim-vicepreşedintele PNL a precizat că excluderea colaborării cu PSD nu este legată de persoana lui Crin Antonescu, ci este o decizie asumată a partidului.

"După alegeri este evident că vor avea loc tot felul de întâlniri şi discuţii, (…) aceste contacte trebuie să existe. Este obligatoriu să existe un contact între partidele care reprezintă într-un fel dreapta spectrului politic. Nu ştiu dacă se va ajunge la un rezultat comun, nu ştiu dacă se va ajunge la un candidat comun al dreptei, dar Crin Antonescu este candidatul nostru, suntem partidul cel mai mare de dreapta, ar fi o soluţie foarte bună dacă şi alţii ar veni să-l sprijine, dar cu certitudine, cel puţin pentru turul doi al prezidenţialelor, sunt convins că se va produce această coagulare în jurul candidatului de dreapta", a susţinut Iohannis.

De asemenea, Iohannis a menţionat că personal crede că fostul premier Călin Popescu Tăriceanu se va întoarce în PNL, însă nu pentru o funcţie de conducere, pentru acesta trebuie să treacă mai mult timp.

Prim-vicepreşedintele PNL a menţionat că vineri va fi prezentată o primă formă a programului de guvernare al liberalilor, menţionând că una dintre măsuri vizează reducerea TVA la sub 19%, precum şi păstrarea cotei unice la nivelul de 16%.

Cele mai citite

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă