27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăTechIohannis despre ordonanţa traseiştilor: Nimic nu este pierdut. Lucrurile se pot îndrepta...

Iohannis despre ordonanţa traseiştilor: Nimic nu este pierdut. Lucrurile se pot îndrepta dacă se doreşte

Klaus Iohannis, preşedintele PNL, a declarat, miercuri, la Bistriţa, despre faptul că ordonanţa traseiştilor nu a întrunit numărul necesar de voturi în Camera Deputaţilor arată că “nimic nu e pierdut” şi că "lucrurile se pot îndrepta dacă se doreşte acest lucru", informează Mediafax.

“A fost surpriza plăcută a zilei de astăzi, după surpriza neplăcută a zilei de ieri, de la Curtea Constituţională, care a preferat să judece forma şi nu fondul. Astăzi, iată că parlamentarii au arătat că democraţia este vie în România. Nici măcar PSD-iştii nu au sprijinit toţi ordonanţa domnului prim-ministru Victor Ponta, ordonanţă pe care, în continuare, o considerăm neavenită. Acest vot arată că nimic nu este pierdut. Lucrurile se pot îndrepta dacă se doreşte acest lucru. Se pare că avertismentul nostru a fost auzit. Mai multă lume a votat contra sau s-a abţinut şi sper să avem o situaţie asemănătoare şi atunci când se discută această ordonanţă în Senat”, a spus liderul liberal.

Iohahnis a adăugat că, dacă şi Senatul respinge OUG 55, se va întâmpla “ceea ce trebuia să se întâmple de la început: să nu existe". Senatul este for decizional.

Întrebat ce se va întâmpla cu primarii care au trecut între timp la alte partide, Iohannis a răspuns: “Domniile lor vor fi exact în situaţia despre care i-am avertizat: în nelegalitate, îşi vor pierde mandatele, simplu!”.

OUG 55/2014 este în vigoare din 2 septembrie, când a fost publicată în Monitorul Oficial. Aceasta permite aleșilor locali ca, într-un termen de 45 de zile, să își schimbe partidul fără a-și pierde mandatul.

Cele mai citite

Olaf Scholz, vizită în China: Nu fumăm toți cannabis în Germania

Cancelarul Olaf Scholz i-a asigurat luni pe studenții chinezi că nu vor fi nevoiți să fumeze cannabis dacă aleg să studieze în Germania, liderul...

AUR l-a reclamat pe Cîrstoiu la Direcția Antifraudă Fiscală

Președintele filialei AUR București, Mihai Enache, anunță că l-a reclamat la Direcția Generală Antifraudă Fiscală pe medicul Cătălin Cîrstoiu, candidat la Primăria Capitalei. "Mihai Enache,...

FMI a revizuit în scădere, la 2,8%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până...
Ultima oră
Pe aceeași temă