6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechIohannis și-a lansat programul de prezidențiabil la Palatul Parlamentului

Iohannis și-a lansat programul de prezidențiabil la Palatul Parlamentului

 Liderul PNL Klaus Iohannis, candidatul Alianti Creștin Liberale la alegerile prezidențiale, își prezintă oficial programul electoral "România lucrului bine făcut". 

Iohannis spune că nu va grația persoane ondamnate pentru corupție și va milita pentru descentralizarea fiscală, ”pentru a pune capăt presiunii necuvenite la care autoritățile locale sunt adesea supuse de către guvernul central. Structurile de control vor trebui însă și ele adaptate descentralizării și regionalizarii inerente europenizării noastre, astfel încât și la nivel regional sau local să existe un control adecvat al corupției, unul în care cetățenii să aibă un rol direct și mult mai mare asupra priorităților și calității cheltuirii fondurilor publice”.

Totodată, liderul PNL a mai subliniat că va încuraja dezvoltarea capacității procurorilor Direcției Naționale Anticorupție și îmbunătățirea performanței la nivel local, în paralel cu cea foarte bună de la nivel național și va susține îmbunătățirea capacității Agenției Naționale de Integritate care are un rol vital în prevenirea faptelor de corupție. ”Din poziția de Președinte al României, voi sprijini elaborarea unui Cod al Incompatibilităților și Conflictelor de Interese, care să unifice legislația disparată în materie”, spus Iohannis. 

Iohannis a mai spus că va pleda pentru crearea, la nivelul Președinției, a unei platforme permanente de dialog și cooperare între toate partidele politice reprezentative, societatea civilă și instituțiile statului pe temă corupției.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă