10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechIon Iliescu îi ia partea șefului PSD, în schimbul de replici dintre...

Ion Iliescu îi ia partea șefului PSD, în schimbul de replici dintre Dragnea și Zgonea

Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, consderă că Liviu Dragnea trebuie să rămână în partid, chiar dacă a fost condamnat la închisoare cu suspendare, informează Digi24.

„Ei, şi? Ce autoritate are Zgonea în partid? Să fim oameni serioşi. Nu vedeţi mişcarea domnului Zgonea cu ochi buni? Nu, a fost chiar necolegial din partea lui. Care fraude, de unde fraude? Pentru că a chemat lumea să iasă la vot, la referendum. Nu asta e misiunea politică a unui partid? Adică până şi judecătorii s-au jenat să meargă până la capăt cu această chestiune”, a spus Ion Iliescu.

Preşedintele executiv al social-democraţilor, Valeriu Zgonea, a afirmat că în PSD, spre deosebire de alte partide, un lider are responsabilitatea destinului politic a peste jumătate de milion de suflete, cărora trebuie să le insufle încredere şi speranţă, nicidecum să le arunce în spate propriile sale probleme, după ce Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, în dosarul „Referendumul”.

Citește și: SCANDAL în PSD. Zgonea și Dragnea, război al declarațiilor. Șeful social-democraților: Este puțin probabil să rămân în fruntea partidului după alegerile locale

„Am luptat împreună, am câştigat împreună şi am suferit împreună de multe ori. Împreună am dus campanii chiar împotriva unora care astăzi sunt în partidul nostru (PD, PRM, PDL etc) şi ne dau lecţii despre ce înseamnă să fii social-democrat. Care ne spun nouă că trebuie să înălţăm ziduri cât mai înalte, care să ne apere de realitatea de afară. Eu cred că acest lucru este profund greşit. Şi că social-democraţia înseamnă tocmai să dărâmăm zidurile dintre noi şi oameni. Să fim aproape de ei şi să găsim soluţii la problemele lor. Acesta este motivul pentru care am acceptat, anul trecut, să fac echipă cu Liviu Dragnea. Pentru că amândoi am fost de acord să venim în faţa Congresului cu o promisiune fermă, din suflet: modernizarea stângii din România. Şi reaşezarea ei pe trei principii fundamentale: decenţă, integritate şi responsabilitate. Să dăm un semnal clar pentru întreaga clasă politică că e timpul să se schimbe şi că PSD – cel mai mare şi important partid din România – va fi vârful de lance al acestei schimbări. Acea promisiune să ştii că o respect, Liviu!”, a scris Zgonea, duminică, pe Facebook. 

În replică, președintele PSD, Liviu Dragnea, a vorbit, duminică seara, la Antena 3, despre afirmațiile făcute de Zgonea pe Facebook, precizând că a generat niște reacții „destul de puternice” împotriva sa. Totodată, Dragnea a mai adăugat că Zgonea a început să fie perceput ca având o agendă care nu coincide cu cea a partidului.

„A generat nişte reacţii împotriva lui destul de puternice, pentru că oamenii, mă rog, am înţeles, nu ştiu dacă bine sau greşit, că are alte gânduri. Şi, ceea e cel mai rău, din punctul meu de vedere, este că Vali Zgonea a început să fie perceput acum că are o agenda nu neaparat aceeaşi cu agenda partidului. Pentru că am citit ce a scris pe Facebook. În primul rând eu niciodată nu am făcut asemenea gesturi – să am puncte de vedere despre un coleg pe care să le exprim public. Am avut discuţii, am avut păreri, le-am exprimat în BPN”, a spus Dragnea, într-un interviu.

Vicepreședintele PSD, Valeriu Zgonea, i-a dat, luni, replica șefului social-democraților, Liviu Dragnea, care l-a criticat duminică seară. Liderii social-democrați s-au reunit în ședința Biroului Permanent Național, urmând ca miercuri să aibă loc Comitetul Executiv Național al PSD. 

Citește și: Zgonea, la judecata PSD. Locotenenții lui Dragnea l-au condamnat deja 

Astfel, Valeriu Zgonea a declarat, înainte de a intra în BPN, că PSD ar trebui să fie condus de oameni „decenți, integri și responsabili”, subliniind că există suficient de mulți oameni „cinstiți și corecți care pot, astăzi, să preia conducerea interimară a partidului”.

 

Cele mai citite

Nicu Ștefănuță: „Cetățenii vor putea să fie despăgubiți de primării dacă se îmbolnăvesc din cauza aerului poluat”

Românii care se îmbolnăvesc din cauza poluării pot cere despăgubiri autorităților locale, după ce directiva privind calitatea aerului a fost votată astăzi la Strasbourg...

COS raportează un volum de business anual de 29 milioane de euro

COS, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii integrate de fit – out  și pionier al acestui segment în România, raportează un volum de...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă