13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăTechKelemen, despre ministrul Apărării: Vorbește acceptabil limba maghiară

Kelemen, despre ministrul Apărării: Vorbește acceptabil limba maghiară

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susţine că ministrul Apărării, Mircea Duşa, vorbeşte "acceptabil” limba maghiară şi că, dacă ar fi avut ocazia să înveţe această limbă la şcoală, ar fi vorbit-o mult mai bine, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat, duminică, într-o conferinţă de presă la Zalău, cum comentează declaraţia lui Mircea Duşa, potrivit căreia prevederea din proiectul UDMR de autonomie a Ţinutului Secuiesc, ca limba maghiară să fie introdusă din clasa a II-a în şcolile cu predare în română din Ţinutul Secuiesc, "nu este bună nici pentru o glumă proastă” , Kelemen Hunor a spus că ministrul Apărării vorbeşte destul de bine limba maghiară.

"Domnul Duşa vorbeşte destul de bine limba maghiară, înţelege bine, vorbeşte destul de bine. Dacă avea ocazia să înveţe limba maghiară la şcoală, vorbea mult mai bine decât vorbeşte acum. Dar şi acum vorbeşte acceptabil. În Guvern, mai în glumă, şi domnul Duşa este considerat un secui, pe lângă mine şi pe lângă Korodi Attila, pentru că e din Harghita”, a răspuns Kelemen.

Președintele PSD Harghita, deputatul Mircea Dușa, declara, referitor la proiectul de autonomie prezentat de UDMR, că prevederea potrivit căreia limba maghiară va fi introdusă din clasa a II-a în şcolile cu predare în română din Ţinutul Secuiesc "nu este bună nici pentru o glumă proastă". El spunea că proiectul de lege al UDMR privind autonomia Ţinutului Secuiesc "este neconstituțional" și nu va trece prin Parlamentul României.

Proiectul UDMR de autonomie a Ţinutului Secuiesc a fost prezentat oficial, joi, de către preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă