19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăTechKelemen Hunor, replică pentru Ponta: Autonomia nu este un subiect electoral

Kelemen Hunor, replică pentru Ponta: Autonomia nu este un subiect electoral

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor i-a transmis, vineri, premierului Victor Ponta, că autonomia nu este un subiect electoral, ci un deziderat aflat în programul Uniunii, relatează Mediafax. Anterior, liderul PSD a declarat că UMDR promovează autonomia pentru că este campanie electorală.

Citește și: Ponta, despre proiectul de autonomie promovat de UDMR: Sunt şi ei în campanie electorală

"Eu nu polemizez nici cu Victor Ponta, nici cu alţii. Noi avem în programul nostru politic din 1993 acest deziderat şi de atunci toată lumea cunoaşte acest lucru, toţi liderii politici. Anul trecut, la ultimul Congres organizat la Miercurea Ciuc am adoptat câteva documente, printre care şi unul referitor la acest deziderat, şi am pregătit un proiect aflat acum în dezbaterea noastră internă”, a afirmat preşedintele UDMR.

Kelemen a adăugat că, în momentul în care vor fi finalizate dezbaterile interne din UDMR, se va organiza inclusiv o dezbatere publică despre autonomie, iar liderii Uniunii vor încerca se iniţieze un dialog şi cu societatea românească.

"Apoi, vom discuta şi cu colegii noştri din toate partidele politice considerate democratice. Deci, nu este un subiect de campanie electorală. În campanie chiar am vorbit foarte puţin şi foarte rar despre acest subiect deoarece nu are legătură cu campania. În rest, desigur, în campaniile electorale sunt foarte multe declaraţii, şi eu consider că inclusiv afirmaţia premierului a fost una de campanie”, a spus Kelemen.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Reghin, întrebat despre proiectul de autonomie anunţat de liderii UDMR, că aceştia "sunt şi ei în campanie electorală" şi că "lucrurile vor rămâne în logica lor normală", mai ales că nu a avut niciodată o asemenea discuţie cu aceştia.

Vicepreşedintele politic al UDMR, Borbely Laszlo, anunţa, la sfârşitul lunii martie, că reprezentanţii Uniunii vor promova un nou proiect legislativ pe tema autonomiei, "conform tuturor preceptelor democratice", arătând că autonomia teritorială apare în programul Uniunii încă din 1993 şi nu vede "care e problema" dacă se vine cu un nou proiect de lege pe acest subiect, în condiţiile în care altele două, similare, au fost respinse "cu mare succes" de Parlament.

Ulterior, în 8 mai, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, declara că proiectul de autonomie al Uniunii va fi analizat de o comisie mixtă formată din câte trei reprezentanţi ai UDMR şi PCM şi şi-a exprimat speranţa ca discuţiile să fie finalizate "cât mai repede" pentru ca documentul să poată fi prezentat.

Cele mai citite

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....
Ultima oră
Pe aceeași temă