20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechKelemen Hunor: UDMR nu va vota moţiunea de cenzură depusă de ACL

Kelemen Hunor: UDMR nu va vota moţiunea de cenzură depusă de ACL

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a declarat, luni, că formaţiunea sa nu va vota moţiunea de cenzură depusă de ACL, pentru că şi-a asumat susţinerea Guvernului, informează Mediafax.

"Suntem în coaliţie, suntem în Guvern. Susţinem acest Guvern în Parlament. Urmează o moţiune de cenzură, dar nu o vom vota, nici nu se pune problema. Când am asumat guvernarea la începutul anului 2014, în martie, ne-am asumat-o până în 2016”, a declarat preşedintele UDMR.

Cu toate acestea, Kelemen a adăugat că i se pare "normal" ca "într-o coaliţie să existe şi păreri divergente". Totodată, Kelemen a spus că este împotriva traseismului politic, dar dacă în Guvern s-a luat o decizie în ceea ce priveşte aleşii locali, trebuie respectată.

ACL depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta, acuzând că, prin promovarea unor acte normative, se urmărește fraudarea alegerilor prezidențiale. Anunțul a fost făcut, vineri, de către președintele PNL, Klaus Iohannis, care a spus că documentul a fost depus la Parlament. Iohannis a precizat că moțiunea de cenzură este semnată de 171 de parlamentari. Klaus Iohannis a precizat că moţiunea de cenzură este cel mai puternic instrument la îndemâna opoziţiei şi poate fi folosit "relativ rar".

Moțiunea de cenzură se intitulează: ”Victor Ponta pune în pericol statul de drept! Opriţi fraudarea alegerilor de către PSD!”. Documentul cuprinde 12 pagini.

 

Cele mai citite

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....
Ultima oră
Pe aceeași temă