10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăTechKelemen Hunor a informat Departamentul de Stat al SUA cu privire la...

Kelemen Hunor a informat Departamentul de Stat al SUA cu privire la încălcările drepturilor maghiarilor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a înștiințat, anul trecut, Departamentul de Stat al Statelor Unite cu privire la încălcările unor drepturi ale minorităţii maghiare din România. Astfel, observaţii ce au fost reţinute în raportul Departamentului, care critică România pentru discriminarea romilor şi a minorităţilor sexuale, potrivit News.ro.

Liderul UDMR a declarat că încălcările drepturilor comunității maghiare au fost făcute cunoscute cu prilejul unei vizite efectuate în Statele Unite, anul trecut.

„Ne bucură faptul că sesizările noastre sunt luate în considerare de către un organism atât de important, cum este Departamentul de Stat al SUA, prin intermediul acestui document. Ne bucură că nu doar poziţia geopolitică avantajoasă a unei ţări contează,  dar şi aspectele care privesc situaţia minorităţilor sunt considerate, de către Statele Unite ale Americii, drept factori de securitate importanţi”, a spus Kelemen Hunor.

Potrivit liderului UDMR, faptul că diplomația americană a luat în considerație observațiile respective reprezintă „un succes” în apărarea drepturilor maghiarilor ardeleni. 

Citește și: Noi critici pentru România, în raportul Departamentului american de Stat

Miercuri, Departamentul de Stat a dat publicităţii raportul anual privind respectarea drepturilor omului în lume. Relele tratamente şi hărţuirea romilor şi deţinuţilor de către Poliţie şi Jandarmerie a reprezentat, anul trecut, una dintre problemele majore din România privind drepturile omului, se arată în raport. Autorităţile americane notează şi că etnicii maghiari s-au plâns de discriminare în ceea ce priveşte posibilitatea de folosire a limbii materne, în special în tribunale şi în problemele administrative.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, pe 15 martie, la Satu Mare, că libertatea maghiarilor din Transilvania s-a restrâns în ultimul an, deşi rămâne considerabil mai mare decât cea de acum 26 de ani, motiv pentru care maghiarii ardeleni au mai degrabă motive de îngrijorare decât să celebreze 15 martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

 

Cele mai citite

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

A născut soția lui George Simion

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată. Liderul AUR este tată. George Simion a anunțat pe Facebook că...

VIDEO. Zeljko Kopic, înaintea meciului cu FC Voluntari: „Este un joc crucial pentru noi”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, crede că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului, care se va disputa în această seară...
Ultima oră
Pe aceeași temă