30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăTechKlaus Iohannis: Dacă voi fi preşedinte, voi colabora cu Guvernul Ponta, nu...

Klaus Iohannis: Dacă voi fi preşedinte, voi colabora cu Guvernul Ponta, nu voi coabita. Nu va dura mult

Klaus Iohannis, candidatul Alianţei Creştin-Liberale la preşedinţia României,  a declarat, joi, că dacă va fi ales preşedinte va colabora cu Guvernul Ponta, însă nu va coabita, deoarece coabitarea este "un troc politic, total netransparent", adăugând că nu îşi face probleme întrucât Executivul PSD "nu va rămâne mult timp în funcţiune", informează Mediafax.

El a mai spus că, din punctul său de vedere, este "inacceptabil ca preşedintele şi prim-ministrul să se certe la televizor în faţa naţiunii".

"Dacă vor să se certe nu au decât să o facă între patru ochi, dar pentru naţiune, pentru România, sunt obligaţi prin Constituţie să lucreze împreună şi să rezolve problemele ţării, nu să-şi rezolve problemele de găşti în faţa naţiunii", a mai spus liderul PNL.

Întrebat despre apelul făcut de Elena Udrea care a cerut să nu se colaboreze cu PSD, Klaus Iohannis a spus că este impresionat de această grijă, adăugând: "Ne descurcăm singuri". Iohannis a precizat că vrea să schimbe modul în care se face politică în România, inclusiv modul în care se face comunicare, iar acest lucru ar presupune să nu mai răspundă la toate atacurile din partea adversarilor politici.

De asemenea, Klaus Iohannis a acuzat modul în care s-a făcut politică în ultimii zece ani, arătând că este nevoie de consens politic pe marile proiecte naţionale.

Klaus Iohannis a participat, joi, la Focşani, la o adunare a liderilor PNL şi PDL din Vrancea.

Cele mai citite

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...

AUR l-a reclamat pe Cîrstoiu la Direcția Antifraudă Fiscală

Președintele filialei AUR București, Mihai Enache, anunță că l-a reclamat la Direcția Generală Antifraudă Fiscală pe medicul Cătălin Cîrstoiu, candidat la Primăria Capitalei. "Mihai Enache,...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...
Ultima oră
Pe aceeași temă