14.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăTechKlaus Iohannis: Fuziunea cu PDL este o construcție pentru România, nu este...

Klaus Iohannis: Fuziunea cu PDL este o construcție pentru România, nu este o reacție la PSD

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, sâmbătă, la încheiarea Congresului Extraordinar al PNL, că fuziunea cu PDL reprezintă nu este o reacţie la Partidul Social Democrat, ci este o construcție pentru România.

”Noul statut pe care l-am adoptat reflectă această viziune politiocă. PNL va propune o vizuine pentru România următorului deceniu. Nu e o reacție la un PSD din ce în mai mai hegemonic și autoritar, e o construcție pentru români și România. Cei care au încurajat formulele unei drepte divizate fac indirect jocul PSD-ului”, a spus președintele PNL.

”Această zi reprezintă momentul unui deceniu de liberalism, prosperitate și stat de drept. Marele partid PNL se va bate în continuare pentru statul de drept, libera inițiativă, reducerea decalajelor dintre România și țările occidentale. Fuziunea cu PDL nu trebuie privită ca o diluare. Identitatea noastră politică va fi mai puternică și se va îmbogăți cu abordări și soluții noi”, a continuat Iohannis.

”Am fost martorii și subiecții unei extraordinare presiuni care s-a exercitat asupra PNL care viza marginalizarea sau disparția PNL din rândul actorilor politici semnificativi. Am văzut în aceste luni un adevărat spectacol al caracterelor. Au plecat cei care s-au dovedit a fi de dreapta doar cu numele când au făcut casă bună cu stânga. În marele PNL vom avea o altă politică de personal, vom verifica bine oamenii înainte de a-i propune în demnități publice. Am rezistat acestor presiuni dar asta nu înseamnă că nu trebuie să învățăm din lecția ultimelor luni”, a mai arătat Iohannis.

Liberalul a precizat că primul obiectiv al noii aliențe îl reprezintă alegerile prezidențiale ”pentru că președintele Republicii are un rol determinant”.

 

Cele mai citite

Un pod s-a prăbușit la Baltimore. Șase persoane ar fi murit

Căutarea supravieţuitorilor a fost suspendată marţi seară la Baltimore, după prăbuşirea unui pod în portul acestui oraş din estul Statelor, cele şase persoane date...

Ministrul belgian al Sănătății solicită UE să ia mai multe măsuri împotriva fumatului

UE are nevoie de mai multe inițiative pentru a combate consumul de tutun și pentru a crea un mediu sănătos axat pe prevenire, a...

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...
Ultima oră
Pe aceeași temă