10 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăTechKlaus Iohannis: Șereș a primit o temă. Nu am fost la Grivco,...

Klaus Iohannis: Șereș a primit o temă. Nu am fost la Grivco, nu m-am întâlnit ÎN PARTICULAR cu Voiculescu.

Klaus Iohannis, președintele PNL, a declarat luni că nu a avut întâlniri ”în particular” cu Dan Voiculescu, nici la sediul Grivco, nici în altă parte, și nu a negociat niciodată ceva cu acesta, apreciind că fostul lider PC Codruț Șereș ”probabil a primit o temă” și insistă cu acest subiect, informează Mediafax.

Liderul PNL a declarat că ”nu a existat niciodată o astfel de negociere, fiindcă pur și simplu nu m-a interesat acel partid, indiferent cum s-o fi numit el pe parcurs. Sunt simple dezinformări, nici nu vreau să le numesc altfel (…) Am constatat că insistă probabil că a primit o temă. Nu, nu mă interesează nici domnul Șereș, nici divagațiile domniei sale”.

Iohannis a fost întrebat dacă a negociat altcineva în prezența sa cu Dan Voiculescu. ”Nu, vă spun, și v-am mai spus de atâtea ori. Nu m-a interesat nici persoana Voiculescu, nici partidul Voiculescu sau cum s-o fi numit el pe parcurs în diferite etape, nu am negociat niciodată ceva”, a mai spus președintele PNL.

Fostul ministru al Economiei Codruţ Șereş a declarat luni, la ieşirea din sediul ICCJ, că nu înţelege de ce Klaus Iohannis nu răspunde public privind vizita sa la Grivco şi că acest lucru nu este o ruşine, astfel că nu ar fi motive ca acesta să se ascundă.

"Eu nu am niciun comentariu de făcut referitor la Klaus Iohannis decât ceea ce am spus şi într-un interviu dat unui ziar, respectiv că starea de fapt la momentul 2009 nu era dacă eu eram sau nu eram compromis, ci dacă domnia sa a fost sau nu la Grivco", a declarat Șereş.

Șereş a mai spus că îl "roagă" pe Iohannis să răspundă public la acest lucru, pentru că în afară de el mai sunt şi alte persoane care l-au văzut acolo la Grivco. Întrebat ce s-a discutat la acel moment la Grivco, Șereş a spus că el nu a participat la acea întâlnire, dar că era "cadrul general creat de propunerile succesive pentru un nou prim-ministru al României". Acesta a arătat că discuţia sa nu se poziţionează la momentul anului 2014, ci la momentul anului 2009.

 

Cele mai citite

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...

Elevi de la Colegiul de Informatică din București au câștigat Marele Premiu la concursul internațional NASA

O echipă formată din elevi de la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din București a câștigat Marele Premiu la Concursul Internațional „National Space Society”. În...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...
Ultima oră
Pe aceeași temă