8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăTechKlaus Iohannis se va retrage JOI din PNL

Klaus Iohannis se va retrage JOI din PNL

Preşedintele ales, Klaus Iohannis, îşi va anunța retragerea de la şefia PNL și din calitatea de membru de partid, joi, la Biroul Permanet Naţional, for care urmează să aleagă şi succesorul său la conducerea formaţiunii, liderii PNL fiind însă convocaţi de miercuri seară la o ședință informală, în încercarea de a stabili un singur candidat, infomrează Mediafax.

Liderii de organizații județene ale PNL și vicepreședinți ai partidului au miercuri seară o ședință informală la care va participa și președintele ales, Klaus Iohannis, pentru a încerca să ajungă la un acord asupra unui singur candidat, dintre Ludovic Orban și Teodor Atanasiu, pentru șefia PNL.

Secretarul general al PNL, Marian Petrache, i-a convocat pe toți liderii de organizații județene ale PNL la o reuniune informală la sediul partidului, la care va lua parte atât președintele ales, Klaus Iohannis, actual președinte al PNL, cât și cei doi contracandidați anunțați pentru poziția ce va deveni vacantă după preluarea mandatului prezidențial.

Față în față, Ludovic Orban, prim-vicepreședinte al PNL și liderul PNL Dâmbovița, cât și Teodor Atanasiu, prim-vicepreședinte PNL și coordonator al PNL București, ar putea încerca să se determine reciproc să se retragă din cursă, înainte de ședința Biroului Politic Național de joi, când ar urma să fie votat noul președinte.

Soluția unui singur candidat la funcția de președinte al PNL este susținută de ambele tabere sub motivul că acest lucru ar determina mai puțină dezbatere publică în privința confruntării celor doi și a posibilelor dizidențe.

Totodată, dacă Orban și-a anunțat convingerea că Iohannis nu va face o recomandare explicită în privința succesorului său, Atanasiu se așteaptă ca președintele ales să aibă un punct de vedere clar în această privință chiar în această seară. Susținătorii lui Atanasiu reclamă faptul că Orban a obținut susținerea publică din partea lui Crin Antonescu, justificând astfel o posibilă implicare a lui Iohannis.

Pe de altă parte, Orban a anunțat că se bucură de sprijinul a 30 de organizații PNL care au realizat consultări interne și și-au mandatat șefii să dea un vot în favoarea lui. El a obținut miercuri câștig de cauză și în grupul deputaților PNL, unde a câștigat competiția pentru șefia grupului parlamentar împotriva lui Mihai Voicu, susținut de gruparea Atanasiu.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă