13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechLa ce partid a migrat fostul primar interimar al Capitalei

La ce partid a migrat fostul primar interimar al Capitalei

Fostul primar interimar al Capitalei, Ştefănel Dan Marin, a declarat, sâmbătă, pentru Mediafax, că a părăsit UNPR pentru a se înscrie în Mişcarea Populară, afirmând că îşi propune să rămână în administraţia publică locală.

Fostul primarul interimar al Capitalei, Ştefănel Dan Marin, înscris recent în Mişcarea Populară a participat, sâmbătă, la Colegiul Naţional al formaţiunii, unde a declarat că îşi propune să rămână în admnistraţia publică locală, afirmând că sunt discuţii cu privire la asumarea unei candidaturi, însă, nu a fost luată nicio decizie încă.

Consilierul general UNPR Ştefănel Dan Marin a fost desemnat primar interimar al Capitalei pe 15 septembrie, după ce a fost numit viceprimar în locul lui Cornel Pieptea (PNL), care a demisionat. Celălalt viceprimar, Dan Darabonț (PSD), a anunțat că partidul din care face parte nu face nicio propunere pentru postul de primar interimar, consilierii PSD fiind minoritari. După desemnarea lui Marin primar interimar, Pieptea a ocupat din nou, interimar, poziția de viceprimar lăsată vacantă de cel dintâi.

Marin a fost demis prin votul consilierilor generali în luna noiembrie, în locul său fiind desemnat liberalul Răzvan Sava. Ştefănel Dan Marin a intrat în atenţia presei şi după un episod controversat, când a avut o reacţie nervoasă într-o discuţie telefonică, înjurând atunci când un jurnalist i-a cerut opinia în legătură cu probleme de la RADET şi cu furnizarea căldurii în Bucureşti, în această iarnă.

Ştefănel Dan Marin a fost contactat în noiembrie de un jurnalist Europa FM, care l-a rugat să precizeze care este punctul său de vedere în contextul în care RADET a anunţat din nou că bucureştenii ar putea rămâne fără căldură şi apă caldă în aproximativ o săptămână. “În acest moment nu se poate. Vă rog frumos după-amiază şi, dacă se poate, vă răspund cu mare drag”, a răspuns primarul.

Jurnalistul a insistat să primească un răspuns, iar primarul l-a întrebat cum a motivat preşedintele CA al RADET declaraţia pe care a făcut-o: “Şi cum a motivat, domle, această declaraţie? Că sunt şi eu curios. (…) Acolo vorbim de un buget de investiţii, nu vorbim de subvenţie pe care în momentul de faţă au luat-o şi în avans”. În momentul în care reporterul l-a rugat să repete o informaţie, precizând că nu a înţeles, primarul general interimar a răspuns printr-o înjurătură, după care a închis. 

Ştefănel-Dan Marin este consilier general din 2012, fiind ales pe listele PPDD, care din iunie 2015 a încheiat o fuziune prin absorbţie cu UNPR.

 

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...
Ultima oră
Pe aceeași temă