13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăTechLia Olguța Vasilescu, despre Victor Ponta: Ar trebui să fie lider al...

Lia Olguța Vasilescu, despre Victor Ponta: Ar trebui să fie lider al PSD, nu analist politic

Ministrul Muncii, vicepreședintele PSD, Lia Olguța Vasilescu, susține că fostul premier Victor Ponta ar trebui să fie un lider al partidului, iar dacă are critici la adresa social-democraților, să le aducă în interiorul partidului.

Lia Olguța Vasilescu a declarat la TVR că Victor Ponta este „un lider foarte valoros” al PSD, însă că el ar trebui să își asume funcția, nu să fie „un analist politic”.

 „Nu cred că are niciun motiv să fie supărat. Nimeni nu i-a spus măcar <<dă-te mai încolo>> în interiorul partidului. El a renunţat singur, fără să se consulte cu partidul, şi la funcţia de preşedinte al partidului şi la funcţia de prim-ministru. Eu am aflat de pe Facebook, de exemplu, că nu mai avem Guvern”, a spus Lia Olguţa Vasilescu, precizând că fostul premier nu mai participă la ședințele formațiunii.

În ceea ce privește criticile pe care Victor Ponta le-a lansat la adresa lui Liviu Dragnea, ministrul Muncii a afirmat că liderul social-democrat nu se comportă autoritar, aşa cum ar susţine fostul premier.

„Eu vă spun că, de când este preşedinte Liviu Dragnea, puterea de decizie este în Comitetul Executiv şi în Comitetul Executiv se poate exprima oricine, chiar cu atacuri la Liviu Dragnea”, a spus ea.

De la începutul lunii februarie, Victor Ponta a avut o serie de declaraţii critice la adresa PSD şi a lui Liviu Dragnea.

În 22 februarie, Victor Ponta a comparat situația din România cu „un avion cu patru piloți care se îmbrâncesc și țipă unul la altul”. Într-un mesaj postat pe Facebook, Victor Ponta el a susținut că Guvernul Grindeanu este un „avion care are deja patru piloți”. 

„Lângă premier, trage de manșa cu toată puterea și președintele Iohannis (instalarea cu forță în capul mesei de la Palatul Victoria sau somațiile legate de buget sunt elemente evidente). Trage vizibil și președintele PSD Liviu Dragnea (care nu doar că a anunțat la început membrii Cabinetului, dar îi și coordonează direct și prezintă public toate lucrurile pozitive; pe cele negative le lasă pentru bieții miniștri). Există, din ce în ce mai vizibil, și public și a patra mână pe manșa, cea a <<Sistemului>>, care transmite prin vocea procurorului general sau al procurorului șef DNA ce ordonanțe sau legi trebuie să adopte sau să nu adopte Guvernul, cine poate sau nu poate să fie ministru sau secretar de stat, ba chiar și câte salarii se pot mari din ipoteticele și fantezistele <<prejudicii>> ( nu are rost să va spun că în 2016 cu Guvernul Tehnocrat procentul real de recuperare a atins minimul istoric de sub 10%)!”, a scris Victor Ponta, pe Facebook.

Totodată, el a afirmat că își susține „cu tărie” opinia despre ce înseamnă un act de guvernare „eficient și coerent”.


Fostul premier Victor Ponta consideră că principala problemă a României este, care este asemenea unui avion cu „trei piloți”, care „are toate șansele să se prăbușească rapid”. Invitat la o emisiune de pe postul România TV, Victor Ponta a afirmat că, în ultimele luni, nimeni nu s-a ocupat de problemele reale cu care se confruntă țara.

„Am făcut parte din trei guverne. Guvernul Năstase, unde <<manșa>> era la primul- ministru. Și cred că a fost un act de guvernare foarte bun pt România: creștere economică, pace socială, acces în NATO și în UE, etc!   Guvernul Boc, unde manșa era oficial la primul-ministru, dar îl avea mereu pe Traian Băsescu dând indicații, luând decizii, impunând măsuri-a fost un dezastru guvernamental. Guvernul Ponta, unde m-am consultat cu mulți oameni, am respectat imperative politice, dar decizia și viziunea guvernamentală mi-au aparținut, cu bune și cu rele! Tocmai pentru a folosi toate resursele mele pentru succesul actului de guvernare am dorit și agreat că activitatea zilnică a PSD să fie condusă în mod real în 2012-2015 de către Liviu Dragnea, eu păstrând doar un rol de ponderare și reprezentare publică!  Am văzut și am criticat Guvernul Cioloș, unde manșa a fost împărțită în mod haotic de președintele Iohannis cu premierul Ciolos și cu <<sistemul>>. Deja trei piloți! Catastrofă era previzibilă și inevitabilă!”, a scris Victor Ponta.

În ceea ce privește Guvernul Grindeanu, el a sugerat că situația din România este una dificilă.

„O întrebare simplă: dvs. vedeți un avion și în cabină sunt patru piloți care se îmbrâncesc și țipă unul la altul vă mai urcați în el? Sau dacă deja sunteți înăuntru vă uitați după ieșirea de urgență sau vă rugați la Dumnezeu să ajungeți cât mai repede la aterizare că să fugiți mâncând pământul bucuroși că ați scăpat?”, a continuat el.

Victor Ponta mai spune că există două elemente care contribuie „la acest tablou sumbru”. „ Adăugați la acest tablou sumbru încă două elemente. 1. În jurul <<avionului>> România este o furtună teribilă: Rusia, Ucraina, Turcia, Siria, Grecia, etc., iar <<controlorii de zbor>> de la Washington și Bruxelles au atât de multe probleme interne, încât România este ultima lor preocupare. 2. România încă mai are <<combustibil>> economic din perioada foarte bună 2013-2015! O mare parte însă a fost deja consumat în 2016 și acum deja acul indicator se apropie de zonă roșie!”, a mai afirmat fostul premier, care motivează că face precizările pentru că „îi pasă de România” și pentru că „știe foarte bine despre ce vorbește”. 


Președintele PSD și șeful Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a reacționat, miercuri, după ce a fost acuzat că ar fi „dictator”. Astfel, el a explicat că nu ia deciziile în partid pe cont propriu, ci cu consultarea colegilor săi.

 

 

Cele mai citite

Liberalii Nicu Bitea și Cosmin Șandru, achitați de ICCJ în faimosul proces cu deputatul AUR, Titi Stancu

După doi ani și jumătate de la plângerea făcută de parlamentarul AUR Titi Stoica împotriva domnilor Nicu Bitea și Cosmin Șandru, din PNL Timiș,...

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

Războiul din Ucraina intră într-o nouă etapă: Operațiunea “Explozia brândușei”

Știrea zilei de ieri: "Rusia bombardează masiv Kievul" nu a luat pe surprindere oamenii cerebrali. Era de așteptat. Putem vorbi despre Crocus, noul Casus...
Ultima oră
Pe aceeași temă