16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăTechLiberalii discută retragerea candidaturii lui Munteanu la Primăria Capitalei

Liberalii discută retragerea candidaturii lui Munteanu la Primăria Capitalei

UPDATE: Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quinus, a declarat într-o intervenţie la o emisiune televizată că în această seară a fost luată o decizie în privinţa retragerii sau nu a sprijinului PNL pentru candidatura lui Marian Munteanu, iar mâine va fi anunţată într-o conferinţă de presă. Liderul liberal a spus că cei doi primari de sector care s-au dezis de Munteanu “puteau să mai aibă răbdare, dar s-au grăbit” înainte de a vedea cum va gestiona PNL criticile la adresa domnului Munteanu. Quintus a mai spus că a fost sunat luni seara de Marian Munteanu şi l-a sfătuit ce are de făcut şi a spus că probabil nu va fi retrasă candidatura. “Hotărârile luate în această seară, de perfect comun acord, nu vor fi defavorabile nimănui. Evident că a fost prezent şi domnul Munteanu”, a concluzionat seniorul PNL. 

=======  

Conducerea liberală va anunţa miercuri, la ora 18:00, ce decizie a luat în privinţa candidaturii lui Marian Munteanu la Primăria Generală a Capitalei. Surse politice susţin că cei doi copreşedinţi ai PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, s-au întâlnit cu Marian Munteanu, candidatul liberalilor la Primăria Capitalei, şi i-au cerut să îşi clarifice situaţia administrativă referitoare la participarea în firme, asociaţii sau fundaţii. 

La intrarea la şedinţa PNL de marţi seara, Teodor Athanasiu a declarat că nimeni din partid nu a cerut retragerea lui Marian Munteanu. El a spus că actualul candidat al partidului s-a retras din două asociaţii din care făcea parte şi a renunţat la acţionariatul firmelor pe care le are. 

Surse politice au declarat că liberalii iau în calcul retragerea lui Marian Munteanu din cursa pentru Bucureşti. La această oră conducerea PNL se află în şedinţă la sediul organizaţiei bucureştene a partidului. La şedinţă urmează să fie analizate toate poziţiile legate de candidatura lui Marian Munteanu. Vor fi analizate şi criticile venite din spaţiul public, dar şi rezervele exprimate în interiorul partidului, precum şi de candidaţii la primăriile de sector.

Citeşte şi: Ruptură în PNL. Candidaţii de la sectoare se distanţează de Marian Munteanu 

În cursul zilei de marţi doi dintre candidaţii PNL la primăriile de sector – Ovidiu Raeţchi, la sectorul 5, şi Răzvan Mironescu, la sectorul 6, au declarat că îşi vor face campanie electorală separată de cea a lui Marian Munteanu.  

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Marian Munteanu, anunţă că a iniţiat cesionarea tuturor părţilor sociale pe care le deţine în societăţile comerciale şi retragerea sa din unele organizaţii neguvernamentale. “Astăzi am decis şi iniţiat cesionarea tuturor părţilor sociale pe care le deţin în societăţi comerciale. Doresc ca activităţile mele politice să nu aibă efecte asupra activităţilor pe care aceste entităţi le dezvoltă sau asupra unor oameni care nu sunt implicaţi politic. Din acelaşi motiv am iniţiat retragerea mea din unele organizaţii neguvernamentale”, a scris Marian Munteanu, marţi, pe Facebook. 

 

 

Cele mai citite

Un film românesc și unul România – Republica Moldova participă la festivalul de film de la Moscova, în ciuda sancțiunilor asupra Rusiei. Regizorul român...

Un film realizat în România, intitulat "21 de rubini", a fost prezentat în cadrul festivalului de film de la Moscova (19 - 26 aprilie...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă