4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăTechLiberalii nu mai vor reducerea CAS, dar PSD insistă

Liberalii nu mai vor reducerea CAS, dar PSD insistă

UPDATE 16:30. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a precizat miercuri că PSD va merge mai departe cu proiectul privind reducerea CAS cu 5 puncte procentuale, dacă va constata, în urma analizelor, că acest lucru este posibil. “Vom merge mai departe şi cu proiectul, şi cu analiza. Nu este o noutate că actualul Guvern spune că nu sunt bani. De câteva luni bune spune că nu sunt bani. Probabil că şi din cauza asta n-au dat subvenţiile, nici măcar nu găsesc banii pe care i-au pus în buget, nici măcar banii europeni care sunt disponibili pentru asta”, a declarat Dragnea la Parlament, în legătură cu criticile aduse de Ministerul Finanţelor asupra proiectului privind reducerea CAS cu 5 puncte procentuale. 
Dragnea a subliniat că PSD nu va adopta niciodată un proiect de lege care să destabilizeze economia. 
“Nu vom adopta niciodată, atât timp cât va depinde de noi adoptarea unui proiect de lege în Parlament, ceva care să destabilizeze echilibrele macroeconomice sau echilibrul fiscal-bugetar, categoric nu. O să vedem, dacă ajungem la concluzia că produce un deficit mare, n-o să-l adoptăm, dar dacă, din analiza noastră, cel puţin până acum, este posibil, nu ne luăm după vaietele unor miniştri care, indiferent ce le ceri, spun că nu sunt bani. Deocamdată au arătat că nu au găsit bani pentru nimic”, a adăugat Dragnea. 
Senatorii au adoptat săptămâna trecută reducerea cotei contribuţiei de asigurări sociale cu 5 puncte procentuale – 2 puncte la angajator şi 3 la angajat. Proiectul a fost aprobat cu 67 de voturi ”pentru”, 23 ”împotrivă” şi o abţinere. 
Raportul Comisiei de buget a fost de respingere, dar nu a întrunit voturile necesare. 
Guvernul a avut un punct de vedere negativ în privinţa acestui proiect.

———-

PNL nu va susţine proiectul privind reducerea CAS cu 5 puncte procentuale dacă iniţiativa este una care nu se susţine bugetar, a declarat copreşedintele liberal Alina Gorghiu, miercuri, la Parlament, citată de Agerpres

“Este un proiect pe care ştiţi foarte bine că PNL l-a avut printre priorităţi legislative. Asta nu înseamnă că nu trebuie avută o discuţie corectă cu Guvernul să vedem care este nu doar impactul, care sunt sursele pentru a suporta această facilitate sau această scădere de taxe. În acest moment, Guvernul spune că bani la buget nu sunt. Ba mai mult decât atât, ştiţi declaraţia publică făcută de ministrul Muncii, care a spus că reducerea CAS ar putea să ducă la diverse alte măsuri. Excludem în acest moment orice fel de variantă care implică o tăiere de pensii făcută de Guvern ca urmare a unei măsuri luate de Legislativul României. Ca atare, dacă va fi nesusţinut acest proiect din punct de vedere bugetar sau nesustenabil, categoric se va amâna adoptarea acestui proiect sau sper să se amâne”, a precizat Alina Gorghiu. 

Copreşedintele PNL şi-a exprimat speranţa ca parlamentarii să aibă “înţelepciunea” să nu treacă “în an electoral toate proiectele pentru a colecta voturi, chiar dacă nu sunt resurse bugetare”. 

“Stabilitatea economică este foarte importantă”, a conchis Gorghiu. 

Senatorii au adoptat săptămâna trecută propunerea legislativă privind reducerea cotei contribuţiei de asigurări sociale cu 5 puncte procentuale – 2 puncte la angajator şi 3 la angajat. Proiectul a fost aprobat cu 67 de voturi ”pentru”, 23 ”împotrivă” şi o abţinere. 

Raportul Comisiei de buget a fost de respingere, dar nu a întrunit voturile necesare. 

Guvernul a avut un punct de vedere negativ în privinţa acestui proiect.

 

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă