6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăTechLiberalii s-au decis. Vor depune moţiunea de cenzură în IUNIE. "Va fi...

Liberalii s-au decis. Vor depune moţiunea de cenzură în IUNIE. “Va fi de nerefuzat” susţine Blaga

Vasile Blaga, copreşedintele PNL, a declarat marţi seara la Realitatea Tv că partidul său va depune în prima parte a lunii iunie o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta, precizând că liberalii se gândesc la o temă “care va fi de nerefuzat“, indiferent de zona politică din care provin parlamentarii.

Nu am dat niciodată termene pentru schimbarea unui guvern, pentru că schimbarea unui guvern nu o poți face decât pe cale constituțională (..) și sunt doar trei variante în care poţi să schimbi un guvern: în primul rând, prin alegeri anticipate, așa cum ne-am dorit, dar lucrul acesta e imposibil în România postdecembristă (…); s-ar fi putut schimba dacă Victor Ponta ar fi înțeles din înfrângerea usturătoare pe care a luat-o în 16 noiembrie, nu îl văd pe Victor Ponta să își dea demisia în nicio condiţie; și, desigur, atunci, este vorba despre o moțiune de cenzură, pe care am spus că o vom depune în prima parte a lunii iunie“, a menţionat Vasile Blaga.

CITEŞTE ŞI  Moţiunea de cenzură ca exerciţiu de imagine

Blaga a mai spus că tema moţiunii de cenzură va fi stabilită la Consiliul Naţional al PN de pe 23 mai, la Piteşti. Blaga a arătat că tema a fost discutată la nivelul PNL, dar nu a dorit să facă alte precizări, înainte de o decizie oficială a partidului. Ne facem calcule pentru o reuşită a unei astfel de moţiuni de cenzură, deşi nu este un lucru foarte simplu. (…) Discuțiile au fost continue în această perioadă. Şi aici cred că am pornit cu dreptul, adică, pentru prima dată de când sunt în politică, un partid din timp își pregătește un program de guvernare. S-a mai întâmplat, e adevărat, şi în timpul Alianţei DA, când aveam pregătit programul de guvernare cu şase-şapte luni înainte. Dar acum l-am început din timp, proiectul s-a discutat încă din luna ianuarie, pe urmă l-am transmis organizaţiilor judeţene, am discutat cu societatea civilă, cu partenerii sociali, l-am prezentat tuturor celorlalte forțe politice din Parlament, cu excepția PSD, tocmai pentru a încerca să creăm o masă critică“, a mai spus Blaga.

CITEŞTE ŞI  Răspunsul lui MRU la invitaţia lui Ponta de a sărbători trei ani de când e la putere

El a amintit că PNL a semnat un protocol de colaborare politică şi parlamentară cu partidul lui Mircea Geoană şi a arătat că liberalii vor continua discuţiile cu UDMR şi cu UNPR. “Pentru că numai așa poți să construiești o majoritate ca să dai jos Guvernul Ponta”, a continuat Blaga. Alegem venirea cât mai rapidă la guvernare. Ne dorim foarte mult și de aceea sunt atâtea discuții şi avem în permanenţă discuţii cu celelalte forţe politice, o să reîncepem luni discuțiile cu UDMR, ca să creezi acea masă critică prin care să ajungi la guvernare. (…) Gândim o temă care a fost pe agenda cetățenilor, s-au pronunţat foarte clar, inclusiv la alegerile prezidenţiale, şi care, să spunem aşa, va fi de nerefuzat, indiferent din ce zonă politică ești“, a mai spus copreședintele PNL, citat de Mediafax.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă