27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăTechLiberalii solicită Parlamentului respingerea urgentă a OUG 13

Liberalii solicită Parlamentului respingerea urgentă a OUG 13

Membrii Partidului Naţional Liberal au solicitat, joi, Legislativului, introducerea pe ordinea de zi a plenului a Ordonanței de Urgență 13/2017, cu scopul de a fi respinsă în regim de urgență, informează un comunicat remis redacţiei.

Solicitarea a fost înregistrată de liderul grupului senatorilor PNL, Mario Oprea, astfel încât în prima sa reuniune Biroul Permanent al Senatului să dispună Comisiei juridice depunerea raportului asupra OUG 13 și înscrierea pe ordinea de zi a plenului pentru a fi respinsă.

"Subliniem acest fapt, întrucât soluția cea mai simplă pentru a elimina suspiciunile asupra readucerii în vigoare a OUG 13 este tocmai respingerea prin proiect de lege de către Parlament în cel mai scurt timp. În acest sens, este necesar ca ulterior eventualei respingeri în Senat a OUG 13 Camera Deputaților să decidă în calitate de for decizional", explică liberalii.

Aceștia menționează că procedura parlamentară impune ca toate ordonanțele de urgență, indiferent dacă acestea se mai află sau nu în vigoare, să își încheie parcursul legislativ, fie printr-o lege de aprobare, fie printr-o lege de respingere.

"Același regim a fost aplicat și în precedentele situații în care ordonanțele de urgență au fost abrogate, prin intermediul altor ordonanțe de urgență, și cu toate acestea au fost respinse în cele din urmă prin lege. Același traseu legislativ poate fi identificat și în cazul ordonanțelor de urgență declarate în integralitate neconstituționale", conchid liberalii.

Cele mai citite

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...

Primirea României în Schengen este prezentată de Comisia Europeană drept “recomandare” pentru anul 2025

Comisia Europeană recomandă Consiliului UE, cu privire la situația Spațiului Schengen, "să ia o decizie finală și să stabilească o dată adecvată pentru ridicarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă