21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăTechLiderii ALDE, despre Codul Fiscal: Va trece de Parlament FĂRĂ MODIFICĂRI de...

Liderii ALDE, despre Codul Fiscal: Va trece de Parlament FĂRĂ MODIFICĂRI de substanţă

Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, copreşedinţii Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, susţin că decizia preşedintelui Iohannis de a retrimite Codul Fiscal la Parlament este pur politică şi că noul act normativ va trece cât mai rapid prin Parlament, fără mari modificări, "inclusiv prin organizarea unei sesiuni extraordinare", se arată într-un comunicat de presă al ALDE semnat de Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin.

"ALDE ia act de decizia eronată şi partizană a preşedintelui Iohannis. În acelaşi timp, ne exprimăm convingerea că, împreună cu partenerii de guvernare, vom găsi soluţii pentru a trece cât mai rapid prin Parlament din nou Codul Fiscal, fără modificări de substanţă, inclusiv prin organizarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului. ALDE asigură mediul de afaceri că actuala coaliţie de guvernare îşi păstrează neschimbată promisiunea ca România să aibă un nou Cod Fiscal", se mai arată în comunicatul de presă.

Liberal-democraţii consideră că preşedintele ar fi trebuit să promulge Codul Fiscal pentru că România are o creştere economică de 4%, investiţiile străine sunt în creştere accentuată şi a crescut nivelul de colectare în primele luni ale acestui an, lucruri care crează premisele pentru adoptarea unui Cod Fiscal ultraliberal. De asemenea, liberal democraţii susţin că reducerea CAS cu 5 puncte procentuale şi reducerea TVA la alimente sunt măsuri luate de guvern care demonstrează că România este pregătită pentru implementarea Codului Fiscal.

Preşedintele Klaus Iohannis a respins noul Cod Fiscal şi l-a retrimis Parlamentului spre reexaminare, invocând faptul că actul normativ poate fi pus în aplicare numai după o "riguroasă analiză" a implicaţiilor asupra bugetului consolidat.

 

Cele mai citite

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...
Ultima oră
Pe aceeași temă