15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăTechStrania ședință a Coaliției de guvernare. Tăriceanu nu a oferit declarații pentru...

Strania ședință a Coaliției de guvernare. Tăriceanu nu a oferit declarații pentru că era îmbrăcat în pulover, iar Liviu Dragnea nu a dat ochii cu jurnaliștii. Daniel Constantin, despre viceguvernatorul BNR: Nu am discutat niciun nume, de luni încep toate procedurile

UPDATE 16.17: Ședința coaliției PSD-ALDE a fost una stranie din punctul de vedere al persoanelor care au oferit declarații. Astfel, potrivit Hotnews.ro, Daniel Constantin a fost singurul mandatat să facă declarații presei, în timp ce Tăriceanu a invocat că este îmbrăcat doar în pulover, iar Liviu Dragnea nu s-a întâlnit deloc cu jurnaliștii.

Daniel Constantin, vicepreședintele ALDE, a explicat la sfârșitul întâlnirii de la Parlament, că liderii coaliției de guvernare nu au discutat despre numele care ar putea prelua funcția de viceguvernator al BNR, dar procedurile pentru acest lucru vor începe să fie făcute de la începutul săptămânii viitoare.

“Am hotărât ca la începutul săptămânii viitoare să desemnăm în instituțiile importante (n.r. viceguvernator al BCR) să fie audiate persoanele care sunt apte pentru aceste posturi. Nu am discutat niciun nume, de luni încep toate procedurile pentru aceștia.

Tot săptămâna viitoare se va discuta și situația de la Societatea de Radiodifuziune.

Am prezentat câteva propuneri pentru timbrul de membru. Vrem să degrevăm cât mai mult populația de taxe și impozite. Nu vom scoate timbul de mediu, ci îl vom înlocui cu viniete (certificate) de calitate a aerului, ce vor costa mai putin. Am prezentat propuneri pentru înlocuirea timbrului de mediu.

Costurile vor fi minimale, doar costurile de printare a acestor viniete vor fi plătite inițial. După, autoritățile vor vedea ce taxe vor mai trebui introduse”, a declarat Daniel Constantin.

În legătură cu ideea de “o Europă în două viteze”, Daniel Constantin a precizat că Coaliția de guvernare va face tot posibilul ca cele discutate în România să fie auzite la Bruxelles.

“Este necesar sa avem consultări cu președintele. România va fi fermă, Guvernul se prezentă împotrivia ideii de o Europă în două viteze. Coaliția de guvernare va face tot posibilul pentru ca aceste lucruri să fie auzite la Bruxelles”, a încheiat Daniel Constantin.


UPDATE 11.24: Ministrul Energiei, Toma Petcu, ar urma să fie schimbat din funcție, din cauza problemelor de sănătate, potrivit unor surse citate de Mediafax.

Potrivit unor surse politice, ALDE va decide, în şedinţa de vineri, înlocuitorul lui Toma Petcu, o schimbare vehiculată încă de acum câteva zile, la prima remaniere a Guvernului Grindeanu. Potrivit surselor citate, Toma Petcu era pe lista celor care urmau să fie schimbaţi, social democraţii solicitând înlocuirea, însă ea a fost amânată de ALDE, care nu avea un înlocuitor pregătit.


Liderii coaliției de guvernare se reunesc, vineri, la ora 13.30, pentru a lua o decizie privind persoanele care vor fi nominalizate pentru conducerea Autorității Electorale Permanente (AEP) și pentru postul de viceguvarnator al Băncii Naționale Române (BNR), după ce funcțiile au rămas vacante, în urma demisiilor Anei Maria Pătru și a lui Bogdan Olteanu, informează News.ro.

Potrivit unor surse din conducerea PSD, citate de News.ro, liderii PSD şi ALDE vor discuta şi situaţia de la Ministerul Energiei, în condiţiile în care ministrul Toma Petcu este bolnav şi nu se poate ocupa întru totul de problemele ministerului.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara că printre subiectele care se vor afla pe ordindea de zi a şedinţei coaliţiei se va afla şi cel vizând funcţia de viceguvernator al BNR, rămasă vacantă după demisia lui Bogdan Olteanu.


Daniel Barbu ar putea deveni președintele AEP, iar Cristian Socol ar putea deveni viceguvernator al BNR, potrivit negocierilor dintre PSD și ALDE. Coaliția majoritară caută și un nou ministru al Energiei.

„Vineri, la ora 10.00, la sediul PSD din Kiseleff o să avem o şedinţă a coaliţiei şi acesta va fi unul din punctele de pe ordinea de zi a discuţiei. Sper să stabilim şi pe cine am putea să susţinem acolo”, a precizat liderul PSD. Întrebat dacă pentru funcţia de viceguvernator al BNR va exista o propunere a coaliţiei, preşedintele social-democraţilor a spus: “Eu aşa cred că ar trebui să fie”.

Liviu Dragnea a susţinut că este necesar să se clarifice şi chestiunea desemnării unui nou preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, post rămas vacant în urma demisiei Anei Maria Pătru. Ea a demisionat în 15 noiembrie 2016 din funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente, fiind trimisă în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Ploieşti, pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

 

 

 

 

Cele mai citite

Poliția se așteaptă la valori mari de trafic spre munte și spre mare

Centrul Infotrafic a transmis că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate...

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...

ANPC, recomandări pentru 1 Mai. “Acordați o atenție deosebită aspectului produsului”

Avertizarea transmisă de către directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, este deosebit de importantă pentru consumatorii din România, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă