16.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăTechLiderii PDL şi PNL vor avea miercuri o întâlnire comună cu delegaţia...

Liderii PDL şi PNL vor avea miercuri o întâlnire comună cu delegaţia FMI

Liderii PDL şi PNL urmează să aibă, miercuri, o întâlnire comună cu membrii delegaţiei FMI pentru a discuta şi despre reducerea CAS cu 5%, informează Mediafax.

Deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu a arătat că la întâlnire va ridica problema ca reducerea CAS cu 5 puncte procentuale să nu fie însoţită de măsuri compensatorii sau de tăierea banilor pentru investiţii.

"La întâlnire vom ridica problema ca la reducerea CAS cu cinci puncte procentuale să nu se ceară măsuri compensatorii sau tăierea banilor pentru investiţii, pentru că, în Comisia de buget, FMI a spus că e de acord cu reducerea CAS, dar Guvernul nu este pregătit, având în vedere încasările proaste pe primele 5 luni ale anului. Vom cere să nu se ia măsuri compensatorii, aşa cum au fost introduse impozite şi taxe care au sufocat economia", a spus Ialomiţianu.

El a adăugat că PDL va propune şi introducerea pachetului de măsuri de relansare fiscală care este depus la Parlament şi va ridica problema legată de investiţii, de lipsa de transparenţă a cheltuirii banului public, având în vedere faptul că, prin modificarea legii finanţelor publice, banii se împart prin ordin al ministrului Dragnea şi nu prin hotărâre de Guvern, ca până acum.

Şi deputatul PDL Alexandru Nazare a precizat, într-un comunicat transmis luni, că PDL va ridica la întâlnirea cu FMI de miercuri problema investiţiilor la autostrada Comarnic-Braşov şi le cere premierului Ponta şi ministrului Şova să prezinte de urgenţă stadiul negocierilor la autostrada Comarnic-Braşov pentru a nu repeta experienţa Bechtel.

Cele mai citite

Ambasada Elveției citează versurile lui Nemo: “Cine decide ce este greșit, ce este corect? Totul este echilibru, totul este lumină”

Ambasada Elveției în România transmite pe internet un mesaj în care citează versurile cântecului interpretat de Nemo, care a câștigat finala concursului Eurovision 2024. "Lasă-mă...

Guvernul lansează Strategia Națională împotriva traficului de persoane. România a devenit țară de destinație pentru persoane din zona Asiei

România a devenit țară de destinație pentru victimele traficului de persoane provenite din zona Asiei, semnalează noua Strategie Națională împotriva traficului de persoane. Guvernul României...

BNR menține dobânda cheie la 7% pe an

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României a decis, luni, să menţină rata dobânzii de politică monetară la nivelul de 7% pe an,...
Ultima oră
Pe aceeași temă