13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăTechUPDATE. Liderii USD fac ședință în biroul lui Tăriceanu. La ședință participă...

UPDATE. Liderii USD fac ședință în biroul lui Tăriceanu. La ședință participă și Chiţoiu, David şi Gerea

Liderii PSD, UNPR şi PC, respectiv Victor Ponta, Gabriel Oprea şi Daniel Constantin, s-au întâlnit, luni, la biroul preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, informează Mediafax.

Liberalii Daniel Chiţoiu, Cristian David şi Andrei Gerea au intrat, de asemenea, în biroul preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

Ulterior Ia reuniune au venit Valeriu Zgonea, Ilie Sârbu, Liviu Dragnea, Marian Neacşu, Gabriel Oprea, Daniel Constantin,Hunor Kelemen, Vereştoy Attila şi Laszlo Borbely.

Întrebat de ce a ales ca reuniunea coaliţiei guvernamentale să aibă loc în biroul lui Tăriceanu, Ponta a precizat, înainte de şedinţă, că nu a fost o alegere şi că fostul premier i-a invitat la reuniune pe liderii coaliţiei.

"Nu am ales, domnul Tăriceanu ne-a invitat şi după cum ştiţi ne vedem la Senat", a spus Ponta. Întrebat dacă reuniunea ar putea fi interpretată ca şedinţă USL, Ponta a răspuns: "Chiar aşa şi e".

Întrevederea de luni a liderilor coaliţiei guvernamentale este prima după o perioadă de pauză, de circa o lună, cauzată de campania electorală.

Luni după-amiază este programată la Parlament şi dezbaterea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului. Aceasta a fost depusă de 231 de parlamentari, fiind iniţiată de PNL, cu semnături din partea PDL, PMP şi PPDD.

De asemenea, întâlnirea urmează să aibă loc în contextul în care, duminică seară, după închiderea urnelor şi anunţarea rezultatelor exit-poll-urilor, premierul Victor Ponta a declarat că de luni liderii PSD sunt dispuşi să se aşeze la masă cu liderii PNL care doresc refacerea USL, spunând că ar trebui să plătească cei care au jucat la poker soarta Uniunii şi au pierdut la cacealma.

"Ceea ce mă interesează pe mine e faptul că de mâine, şi vorbesc în numele USD, suntem dispuşi să ne aşezăm la masă cu liderii PNL care cred în USL şi doresc refacerea USL, pentru a reporni de acolo de unde am lăsat proiectul pe care românii l-au votat în 2012. Este o mână întinsă pe care sunt convins că foarte mulţi o aşteaptă, este întinsă fără niciun fel de dorinţă de a profita de acest moment şi pur şi simplu pentru că semnalul dat de electorat nouă, cât şi liderilor liberali, este unul foarte clar", a spus Ponta.

El a arătat că luni la ora 12.00 liberalii au o şedinţă şi că vrea ca toţi cei care vor participa şi ştie de invitaţia oficială adresată de liderii PSD, UNPR şi PC de a reforma USL.

Întrebat dacă această invitaţie de a reforma USL înseamnă revenirea PNL la guvernare, Ponta a răspuns: "Sigur că da, noi îi vrem înapoi". Ponta a mai spus că este evident că rezultatul pe care PSD l-a obţinut este justificat şi de faptul că a păstrat programele, proiectele şi valorile USL.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ulterior că PNL nu poate fi ademenit cu un loc călduţ la guvernare, precizând că nu va lăsa România "pe mâna baronilor roşii".

Biroul Politic Naţional al PNL urmează să se reunească luni, la ora 14.00, în sala de şedinţe a grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor.

Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...
Ultima oră
Pe aceeași temă