15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăTechLiderul PSD, Liviu Dragnea, mărturisește ce a simțit la Ziua Națională, stând...

Liderul PSD, Liviu Dragnea, mărturisește ce a simțit la Ziua Națională, stând în mulțime, întrucât nu avea invitație în tribuna oficială

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a fost întrebat joi dacă s-a simțit exilat în timp ce stătea în public pentru a privi parada militară dedicată zilei de 1 Decembrie, în loc să fie în tribuna oficială alături de președintele Iohannis.

Liviu Dragnea a răspuns că nu știe “cine a fost exilat și care nu”, informează joi Agerpres.

“Eu zic să glumim astăzi. A fost prea multă tensiune ieri, din păcate, din partea celorlalți. De 1 Decembrie, românii trebuie să se bucure, să fim uniți. Acum, dacă îmi permiteți o glumă, eu nu știu cine a fost exilat și care nu. Atunci când nu ții neapărat să stai pe niște trepte având senzația că dacă stai undeva mai sus ești mai înalt…, aia este o greșeală”, a afirmat Dragnea în curtea sediului ALDE de pe Kiseleff, după încheierea paradei militare de la Arcul de Triumf.

El a adăugat că s-a simțit la fel de bine ca în anii când a petrecut Ziua Națională printre români și i-a urat la mulți ani “chiar” și președintelui Klaus Iohannis.

“Au fost ani în care serveam eu efectiv fasole și ciolan de Ziua Națională și puneam vin fiert și țuică fiartă, nu așa cum pune ALDE țuică rece aici”, a glumit Dragnea.

Liderul PSD a precizat că s-a bucurat cu copiii din preajmă de avioanele care au survolat Arcul de Triumf.

“Am comentat cu niște copii tehnica militară, m-am bucurat împreună cu ei când avioanele (au survolat — n.r.) și mie și copiilor ne-au plăcut cel mai mult, dincolo de F16, MiG-uri, Spartan și Hercules, ne-au plăcut cele trei avioane care au lăsat în spate cele trei culori tricolore. De asemenea, m-am bucurat când de la ISU o doamnă ofițer ne-a făcut un semn frumos, acela cu inima, și toată lumea a aplaudat”, a spus Dragnea.

Președintele PSD a mai spus că a fost totuși mâhnit de faptul că nu s-a aplaudat ca în alți ani.

“Am fost și eu mâhnit ca și mulți alți colegi că de data asta, din păcate, oamenii au fost puțin speriați pentru că nu s-a aplaudat. Aduceți-vă aminte că de fiecare dată la defilare oamenii aplaudau spontan când trecea parada militară. Am vorbit cu câțiva de ce nu au aplaudat și mi-au spus că le-a fost teamă să nu spună cineva că vor să producă tulburări sau vreo ambuscadă, în rest sigur că a fost o zi frumoasă, o zi caldă”, a comentat Dragnea.

El a felicitat-o pe Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, pentru eforturile serioase pe care le-a depus ca parada militară să fie organizată la Arcul de Triumf.


Citește și: Președintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, va fi în tribuna oficială ca invitat al lui Iohannis. Președintele în funcție al PSD, Liviu Dragnea, n-a fost invitat la Ziua Națională

Fostul șef de stat este invitat la eveniment de Administrația Prezidențială și va fi prezent în tribuna oficială. Purtătorul de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi, a anunțat joi că de 1 Decembrie vor fi organizate cu ocazia Zilei Naționale parada militară la Arcul de Triumf și o recepție la Palatul Cotroceni, unde nu au fost invitate persoanele cu probleme penale.


La rândul său, copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu nu a comentat faptul că nu este invitat la recepția de 1 Decembrie de la Palatul Cotroceni.

“Beți un ceai și să mâncați o bucățică de pâine cu brânză și ceapă, așa cum e obiceiul la români. Având în vedere că este campanie electorală, mi-ar fi făcut mare plăcere și nouă, și colegilor de la PSD să facem o sărbătoare la care să participe cât mai multă lume. Cum există anumite reglementări stricte în această privință și nu vreau să fim acuzați că oferim mită electorală, nu am putut să invităm românii, dar sigur că invitarea presei este ceva firesc și suntem împreună cu o seamă de colegi din țară care au venit să sărbătorească alături de noi. Eu cred că cel mai frumos lucru pe care puteam să-l facem — să dăm un mesaj tuturor românilor despre modul în care înțelegem noi sărbătoarea de 1 Decembrie”, le-a spus Tăriceanu jurnaliștilor.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că este foarte mândră că a putut contribui la lucrările de consolidare și de amenajare a Arcului de Triumf, în condițiile în care, la preluarea mandatului, lucrările “erau blocate și conflictele existente erau dificil de depășit”.

“Le mulțumesc consilierilor generali PSD și ALDE, care au înțeles necesitatea finalizării acestui obiectiv de investiții și sunt singurii care au votat cele trei proiecte de hotărâre, care au contribuit la finalizarea acestor lucrări blocate timp de un an și jumătate, când eu am preluat mandatul. Am avut o ambiție ca româncă, nu neapărat ca primar general, ca acest simbol al României, și anume simbolul victoriei noastre în Primul Război Mondial, să fie finalizat până la 1 decembrie și să nu mai așteptăm încă un an, doi, trei, zece ani de zile până se finalizează”, a spus Firea.

Dragnea și Firea au făcut referire și la zvonurile cu privire la faptul că, la parada de Ziua Națională, în zona unde s-ar afla liderii PSD, printre oameni, urmau să se infiltreze “provocatori profesioniști”, cu scopul de a “culpabiliza” PSD și de a crea “emoție favorabilă” celorlalte forțe politice.

Întrebat de jurnaliști unde sunt “bâtele”, Dragnea a zâmbit iar Firea a comentat: “Unde sunt autocarele? La Romexpo e gol, spunea cineva că sunt autocare la Romexpo aduse cu oameni cu bâte din țară, parcarea e goală”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...
Ultima oră
Pe aceeași temă