9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăTechLiderul UDMR, despre comparația între România și Statul Islamic din cauza maghiarilor

Liderul UDMR, despre comparația între România și Statul Islamic din cauza maghiarilor

Președintele UDMR Kelemen Hunor a declarat, vineri, că nu poate fi de acord cu afirmaţiile lui Arpad Gyorgy-Mozes, liderul Societăţii pentru Ţinutul Secuiesc, care a susținut că România ar fi Statul Islamic al UE, relatează Mediafax.

"Nu putem fi de acord cu astfel de caracterizări. Dacă avem probleme, acele probleme trebuie discutate aici. Avem probleme care trebuie rezolvate – şi mă refer doar la Universitatea de Medicină şi Farmacie (din Târgu Mureş – n.r.) ca la o problemă veche şi foarte serioasă -, însă tot aici vom găsi rezolvarea. Dar nici nu pot să fiu de acord cu interzicerea anumitor drepturi şi libertăţi, fiindcă o prostie provoacă o altă prostie”, a afirmat Kelemen.

Marţi, aproximativ 500 de persoane care au participat, în Piaţa Eroilor din Budapesta, la un miting de comemorare a execuţiei unor martiri secui la 10 martie 1854, au adoptat o petiţie prin care îi cer premierului Victor Ponta să demareze negocieri cu privire la statutul Ţinutului Secuiesc, potrivit MTI. Participanţii la miting au protestat, totodată, faţă de interdicţia impusă primarului din Târgu-Mureş de a organiza un eveniment similar în oraşul românesc.

Arpad Gyorgy-Mozes, liderul Societăţii pentru Ţinutul Secuiesc, a declarat la demonstraţie că secuilor din România li s-a interzis dreptul la liberă exprimare. El a denunţat o încercare din partea autorităţilor române de a distruge moştenirea arhitectonică a secuilor. Liderul maghiar a declarat că România este Statul Islamic al Uniunii Europene.

El a susţinut că autorităţile române "decapitează" săptămânal drepturile la liberă întrunire, de exprimare şi la "identitate naţională" ale maghiarilor din România. "România este Statul Islamic al Uniunii Europene în secolul XXI", a apreciat Arpad Gyorgy-Mozes.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă