10.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăTechLiderul UDMR, Kelemen Hunor, susține că România are legi de cauciuc, astfel...

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, susține că România are legi de cauciuc, astfel că oricine poate fi acuzat de corupție

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat într-un interviu că România are “legi de cauciuc”, care nu fac distincție clară între răspunderea administrativă și cea penală, altfel încât “orice poate fi asociat cu fapte de corupție”.

“Trebuie să stabilim unde se termină zona penală și unde începe zona administrativă. Și acolo unde se face o asemenea greșeală, trebuie o corecție administrativă și nu penală. Cu legile acestea de cauciuc, orice poate fi asociat cu fapte de corupție. Când noi vorbim despre acest caz, atunci nu atacăm justiția, nu atacăm procurorii, doar spunem că există undeva o problemă de logică, dacă nu există o altă intenție”, a afirmat Kelemen Hunor.


Citește și: UDMR și-a lansat candidații la alegerile parlamentare cu un atac frontal la adresa magistraților care anchetează politicieni maghiari

Atacurile la adresa procurorilor care au deschis dosare pe numele politicienilor maghiari au culminat cu discursul liderului UDMR, Hunor Kelemen. ”Mă bucur că gazda noastră, Anna Horvath, a avut posibilitatea să ne vorbească, pentru că poate i s-a interzis să își exercite funcția de viceprimar, dar situația nu se schimbă, pentru că Anna continuă să fie lider al acestei comunități”, a spus Hunor Kelemen.


Pe de altă parte, președintele UDMR a fost rugat să comenteze acuzațiile conform cărora UDMR încearcă imixtiuni în actul de justiție prin pozițiile exprimate după începerea urmăririi penale de către DNA în cazul legat de înființarea Liceul Romano-Catolic din Târgu Mureș, precum și după condamnarea lui Marko Attila.

“Nu ne implicăm în actul de justiție, nu există nicio implicare. Nu am sunat nici procurori, nici judecători, nici polițiști, pe nimeni. Și nici nu vom face așa ceva”, a răspuns Kelemen Hunor.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Hidroelectrica și Masdar semnează pentru extinderea scopului acordului de colaborare

O delegație a Hidroelectrica, condusă de Karoly Borbely, președinte al directoratului societății, participă la vizita de lucru în Emiratele Arabe Unite, care are loc...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă